5 kişinin öldüğü kazanın davası sonuçlandı

5 kişinin öldüğü kazanın davası sonuçlandı

Kandıra’da otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin tutuklu yargılanan kamyon şoförü, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık Samet K, müştekiler Sebahattin Deniz, Reşit Barhan, Hatice Dinçer ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz verilen müştekilerin avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı da önceki celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Sanık avukatı Mehmet Gül de yazılı savunmalarını mahkemeye sunarak, müvekkilinin beraat ve tahliyesini istedi.

16 YIL 3 AYA DÜŞÜRÜLDÜ

Sanık Samet K, böyle bir kazaya neden olduğu için pişman olduğunu belirterek, kazada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Mahkeme heyeti, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçunu bilinçli taksirle işlediği sonucuna vardığından sanığı 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan heyet, cezanın 16 yıl 3 aya düşürülmesine karar verdi. Heyet ayrıca, sanığın olaydaki kusurunu dikkate alarak sürücü belgesinin 2 yıl süreyle geri alınmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.