5 kişin öldüğü kazanın  davasına devam edildi

5 kişin öldüğü kazanın davasına devam edildi

Gebze’de bir kadın ve 4 öğrencinin hayatını kaybettiği, 17 öğrencinin yaralandığı servis kazasına ilişkin biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, kazadan 22 gün önce yapılan denetleme formundaki "Araçta her öğrenci için 3 nokta emniyet kemeri bulunuyor mu?" sorusuna "evet"in işaretlendiği ortaya çıktı. Kazadan sonra hazırlanan Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinin raporunda ise 5 kişiyi ölüme götüren servisin emniyet kemerinin olmadığı bilgisine yer verilmişti.

Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıok Caddesi'nde 9 Kasım 2021'de meydana gelen kazada, Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Mehmet Ö. idaresindeki 41 P 0860 plakalı servis midibüsü önce Birsen Giriş (51) isimli yayaya çarpıp, ardından takla atarak dere yatağına uçmuştu. Kazanın ardından Mehmet Ö., serviste bulunan 20 kişi ve Birsen Giriş yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Birsen Giriş, öğrencilerden Mert Efe Akıllı (14), Rabia Üst (14), Esma Nur Avcı (13) ve Ege Yılmaz (15) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
Servis sürücüsü Mehmet Ö. ile araç sahiplerinden İ.A. ve C.A., okul servis firması sahiplerinden C.Ö. ve H.Ö. ile firmanın servis sorumlusu S.D. ve okul müdürü Z.A.Y. hakkında dava açılmıştı. Davanın ardından hazırlanan Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinin raporunda ise servis aracında emniyet kemeri olmadığı bilgisine yer verilmişti.

HEYET KARARINI AÇIKLADI
Olaya ilişkin açılan davanın duruşması, Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti.
Mahkeme heyeti, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın gönderdiği evraka göre, kazadan yaklaşık 20 gün önce aracın denetimini yapan kişilerin tanık olarak dinlenilmesine, ifadelerinden ve gelecek diğer evraklardan sonra haklarında suç duyurusunda bulunup bulunulmayacağının değerlendirilmesine, aracın 2021'de yapılan tüm muayene evraklarının da Tüvtürk'ten istenilmesine karar verdi.
Aracın 18 Ekim 2021 tarihli son denetleme formunda geçen "Servis aracının 6 aylık yapılması gereken periyodik bakımı yapılmış mı?" sorusunda "evet"in, "Aracın yaşı 12'den küçük mü?" sorusuna "hayır"ın, "Araçta her öğrenci için 3 nokta emniyet kemeri bulunuyor mu?" sorusunda ise "evet"in işaretlendiği bilgisini veren heyet, bu periyodik bakımla ilgili tüm ayrıntılı belgelerin gönderilmesi için Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına hükmetti.
Ayrıca heyet, adli kontrol uygulamasının bu aşamada yetersiz kalacağı düşüncesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.