5 bin 715 kişi ve 529 araç sorgulandı

5 bin 715 kişi ve 529 araç sorgulandı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, yurt genelinde “Türkiye Güven Huzur” uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamanın Kocaeli ayağında, 5 bin 715 kişiye kimlik sorgulaması yapılırken 529 araç kontrol edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü   koordinesinde, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak “Türkiye Güven Huzur (2021-4)” uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama haftanın son günü  12.00-14.00 saatleri arasında metruk binalar, park-bahçelerde ve bu güzergâhlara açılan bulvar, cadde ve sokaklarda yol uygulaması şeklinde, 16.00-18.00 saatleri arasında otel, motel, pansiyon ve benzeri  işletmeler ile milli parklar, mesire alanları, sahiller, tarihi anıt ve yapıların çevreleri ile açılan yollarda, toplu taşıma yapılan gar, istasyon, iskele, liman, otogar, terminal girişleri ile havaalanları güzergâhlarında, 21.00-23.00 saatleri arasında umuma açık eğlence yerleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu, eğlence ve etkinlik yapılan meydanlarda, toplu taşıma yapılan gar istasyon, iskele liman, otogar, terminal girişleri ile havaalanları güzergâhlarında gerçekleştirildi.

 

ARANAN 8 KİŞİ YAKALANDI

Kocaeli’nde de çok sayıda  emniyet ve jandarma  personelinin  katılımı ile gerçekleştirilen  denetim ve kontrollerde 5 bin 715  kişiye  kimlik kontrolü yapıldı. Yapılan bu kontrollerde, çeşitli suçlardan aranması bulunan 8 kişi yakalanarak gözaltına alınırken,  üzerinden bir miktar uyuşturucu ele geçirilen 1 kişi hakkında da adli   işlem başlatıldı. Kontrol edilen 529 araçtan 6 araç sürücüsüne  çeşitli kural ihlali ve eksik evraklardan  idari para cezası uygulandı. 1 araç ise trafikten men edildi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.