5 bin 700 işçiyi ilgilendiren  TİS’te anlaşma umudu

5 bin 700 işçiyi ilgilendiren TİS’te anlaşma umudu

Belde A.Ş çalışan 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev oylamasının ardından umut veren bir adım atıldı.

Genel Sekreter Balamir Gündoğdu başkanlığında iki sendikanın katılımı ile yapılan görüşmede ücret maddelerinde Başkan Büyükakın’ın son sözü söylemesi kararı alındı.

GÜNDOĞDU’NUN MAKAMINDA

Belde A.Ş’de çalışan 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindi. Bugün Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve daire başkanlarının katılımı ile yapılan görüşmede sözleşmenin bu hafta tamamlanması yönünde karar alındı. Hizmet-İş ve Yerel-Sen’in işçilere yapılacak ücret zammı noktasında belli bir noktaya geldiği öğrenilirken, son sözü Cuma gününe kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın söylemesi bekleniyor.

BAŞKANIN SON SÖZÜ BEKLENİYOR

 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu’nun makamında yapılan görüşmede taraar sözleşmeyi bitirme noktasında mutabakata vardı. Ancak sözleşmenin bitmesi için Başkan Büyükakın’ın ücret zammı ile ilgili son sözü söylemesi bekleniyor. Sözleşme görüşmelerinde sadece ücret noktasında ilerleme sağlanamadı. Görüşmenin ardından umutları artan işçiler artık sürecin tamamlanmasını istiyor.

MASADA ANLAŞMAMIŞLARDI

Yerel-Sen ve Hizmet-İş arasında Eylül ayında başlayan ve tüm yasal süreçleri tamamlanan toplu iş sözleşmesi grev aşamasına geldi. Grev oylamasında işçilerin greve evet dediği sözleşmede sendika işçilerin ücretlerine yüzde 25 oranında istedi. Aynı zamanda işçilerin taban yevmiyelerinin 140 liraya çekilerek zammın uygulanmasını talep etti. Ancak işveren sendikası masaya taban ücret 105 lira üzerine seyyanen 5 lira zam yapmayı teklif etmişti. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.