5 ay daha: Çile bülbülüm çile

5 ay daha: Çile bülbülüm çile

Dilovası’nda kaldırımın tam ortasına konan çöp konteyleri görsel kirlilikle birlikte çevre kirliliğine de yol açtı. Esnaf tepki gösterirken Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Kaldıracağız” dedi ama 5 ay süre biçti

İlimiz ve bölgemizde belediyelerin sürdürdüğü alt ve üstyapı çalışmaları ile kent mobilyası diye de tanımlanır çalışmalar, beraberinde tepki ve bir dizi tartışmaları da beraberinde getiriyor. Son zamanların en çok tartışılan üstyapı hizmetlerinden biri ise yerin altına gömmeli çöp konteynerleri. AKP Genel Merkezi tarafından türetilip AKP’li belediyelere ısrarla önerildiği sanılan çalışmanın görsel ve çevresel etkileri ise genelde göz ardı ediliyor gibi.

 

KALDIRIMIN TAM ORTASINDA

 

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi, İstiklal Caddesi üzerinde, özellikle çocuk arabası veya engelli aracıyla yaya geçişini de engelleyecek şekilde kaldırımın tam ortasına monte edilen konteynerler esnafın tepkisine yol açtı. Civar esnaf sinek başta olmak üzere yarattığı çevre kirliliğinden yakındı. Tepki belediyeye de ulaştırıldı.

 

GEREĞİNİ ARZ ETTİLER

 

Çoğunluğu cadde esnafı; mahallenin eski muhtarı Halis Polat ile birlikte Necati Bağri, Hakan Kurt, Emrah Bilikü, Selahattin Yalçın, Ceylan Turung, Tahsin Çanak, Mehmet Yıldır, Tekin Zengil, Alican Kaya, Tanju Deli, Mehmet Sait Teker, Ferdi Demir, Mehmet Işık, Helin Karataş, Sezen Susam, Sümeyye Yıldız, Ali Yıldız, Zeynel Gener, Hüseyin Yıldız, Doğan Kılıç, Süleyman Adıgüzel, Fırat Paşaonur, Mehmet Emin Polat, Erhan Orhan, Erdal Dalkılıç, Berivan Başak ve Keziban Başak’ın da aralarında olduğu 30’dan fazla yurttaşın imzasıyla belediyeye dilekçe ile başvuruldu. Başvuru dilekçesinde anılan yerde bulunan çöp konteynerinin daha müsait bir yere nakledilmesi konusunda gereğinin yapılması arz edildi.

 

Cadde esnaflarından Necati Bağri ve Mehmet Emin Polat çöp konteyleri anılan yere kurulduktan sonra sinek birikmesi, çöp kokusu dahil sorunlar yaşadıklarını, belediyeye yaptıkları başvuru sonrası ise yanıt almadıklarını kaydetti. Cadde esnafı Dilovası Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısı öncesi meclisin Saadet Partili üyeleri Turan Tekgül, Salih Adıgüzel ve İnci Aydemir’e de sorunlarını aktardı.  

ŞAYİR: ESKİ DÜZENİNE DÖNECEK

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise meclis toplantısının hemen ardından sorumuz üzerine gazetemize yaptığı değerlendirmede vatandaşın istemediği konteynerlerin yerinden kaldırılacağını belirtti ancak 4-5 ay süre biçti:  “Vatandaş istemedi, güzel kullanamadılar, biz de kaldıracağız yapacak bir şey yok, eski düzenine dönecek. Caddenin yenilenmesi ile kaldırım işlemi bitmiş olacak, şu an çökme sürecini bekliyoruz. 5 ay kadar sürmez tamamlanması, kaldırımı söküp devam edeceğiz.”

 

UZMANINA SORDUK

 

Kaldırımın tam ortasına çöp konteyneri monte edilmesini bir konu uzmanına, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin eski başkanı Mimar Erol Bayındır’a sorduk. Bayındır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemlerinde kent estetiğine dair yürütülen kimi çalışmaların içinde de yer almıştı. Bayındır’ın Dilovası örneği üzerinden kent estetiği, mimarisine, kent mobilyalarına dair görüşü önümüzdeki günlerde gazetemizde olacak.

 

esnaf.jpg

İlçe esnaflarından Necati Bağri (soldaki) ve Mehmet Emin Polat.

 

yakinma.jpg

 Cadde esnafının en çok yakındığı konu, konteynerin etrafında dağılan çöpler ve üşüşen sinekler.

 

konteyner.jpg

 

İstiklal Caddesi üzerine monte edilen bu konteynerler için kaldırımın tam ortası tercih edildi.

 

meclis-016.jpg

Dilovası Belediyesi Saadet Partili meclis üyeleri –soldan sağa- Salih Adıgüzel, İnci Aydemir ve Turan Tekgül. 

 
Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.