466 milyon borcu  48 milyona indirdik!

466 milyon borcu 48 milyona indirdik!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ‘’ Biz göreve başladığımızda Gebze Belediyesinin 466 milyon olan borcunu 48 milyon TL’ye indirdik. Gebze’nin parasını Gebze’ye hizmet için kullanıyoruz.’’dedi.

Gebze Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Zinnur Büyükgöz gazetemizi ziyaret ederek genel yayın yönetmenimiz Ahmet Zeki Ayar’a açıklamalarda bulundu.

Ziyarette Başkan Büyükgöz’ün yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Bilal Durmuş Kurt, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri de hazır bulundu.

42 OKULUN YERİNİ SATIN ALIP MİLLİ EĞİTİME TESLİM ETTİK

Metro devreye girdikten sonra Gebze’nin ulaşım planının sil baştan ele alınacağını belirten Başkan Büyükgöz, ‘’Tabi hizmet için bütçe önemli. Biz göreve başladığımızda Gebze Belediyesini 466 milyon olan borcunu 48 milyon TL’ye indirdik. Gebze’nin parasını Gebze’ye hizmet için kullanıyoruz.

42 okulun yerini satın alıp milli eğitime teslim ettik güncel değeri 2 milyar civarında.

Galericileri gişelerin orada ki yere taşıyacağız, Tatlıkuyu’da ki tamirci ve benzeri işyerlerini satın aldığımız 400 dönüm yere taşıyacağız. Mahalle içinde bu tür işyerleri olmaz.

GÜNLÜK 2 BİN ÇOCUĞA HİZMET

Güzide Gençlik Merkezi güncel değerlendirme ile bakın sadece bir sınıfın bilgisayarları 6 milyon TL. Teknolojinin en son boyu Türkiye'de ilk ve tek sınıf ilk zarfı başka hiçbir kamu kurum kuruluşunda olmayan bir sınıf. Gebze'de XR geliştirilmiş gerçeklik yani teknolojinin son sınırı. Türkiye'de hiç eğitim durumunda ya da kamu kurumunda yok.

Güzide Gençlik Merkezi her kat 800 metrekare 10 kat 8 bin metrekare. Türkiye'de ilk ve tek, sadece liselilere tahsis edilen başka hiçbir bina yoktur. Orada çocuklara gençlere hizmet veriyor orası bir eğitim alanı bir yaşam alanı. Orada edebiyat destek eğitimleri matematik destek eğitimleri, PlayStation bilardo uçak simülatörü, araç simülatörü, fitness salonu var. Diyetisyen, sosyolog psikolog ile 41 branşta günlük 2 bin çocuğa hizmet ediyoruz.

ARAMA KURTARMA EKİBİ

2019'da göreve geldiğimizde Gebze'de Arama Kurtarma Ekibi diye bir kavram yoktu. Sıfırdan ekip kurduk. A sınıfı 1 sınıf akreditasyon versiyon belgesi olan şu anda Türkiye'de birkaç tane birkaç kurumdan birisiyiz. Yani A sınıfı Kurtarma Ekibi olan B sınıfı Kurtarma Ekibi olan kafada gelen ihbarın aynısı aynı anda bize düşüyor Biz Kastamonu Bozkurt seni felaketinde de 11 cesedi çıkardık. Bodrum yangınlarında da görev yaptık Elâzığ depreminde görev yaptık. Marmara Bölgesi'nde birçok belediyeye danışmanlık yapıyoruz bizden eğitim alıyorlar.

71 NOKTADA KARA KUTU

2019'da göreve geldim 3 ay sonra Kara Kutu çalışmasını başlattık.

AFAD'ın belirlediği noktalarda Gebze'de 71 noktada bulunuyor. Kara Kutu sayesinde deprem anında Gebze'de hiçbir şekilde haberleşme ve internet kesintisi yaşanmayacak. Depremde Gebze Belediyesi hiçbir dijital kesintiye uğramayacak hizmet vermeye devam edecek. Kara Kutunun nerede olduğunu ben bile bilmiyorum.

Dolayısıyla %85 oranla dijital belediyecilik hizmeti veriyoruz. Dolayısıyla şu anda Gebze Belediyesi tüm birimleri en üst düzeyde fiber altyapısı ile birbirine bağlanmış durumda.

MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK

42 tane okulu 24 tane caminin tapu sorunlarını çözmüşüz ve 50 yıllık 100 yıllık kronik mülkiyet sorunlarını davalarını bitirmişiz. Düşünün ki 21 yıldır süren mahkemeler, davalar nedeniyle sanayici fabrikasını yenileyemiyor. Süren davaları bitirdik. Bu konuları çözmek için yargıtay başkanı ile gidip bizzat görüştüm mahkeme başkanıyla görüştüm defalarca gittim geldim.

Tüm bunlar Gebze'nin gelecek yüzyılının adı konmuş demektir. Bundan sonra Gebze'de kim Belediye Başkanı olursa olsun ne yapacağı belli. Nerede yol, nerede park, nerede okul, nerede hastane var bilecek. Devletin bir kuruş kamulaştırma maliyeti oluşmayacak. Şu ana kadar 26 milyon metrekare alan devlete kazandırdık.

75 BİN ÇOCUK SPOR YAPIYOR

Göreve geldiğimizde Gebze'de gençlerin günlük 8.500 tane gencin spor altyapısı vardı. Şu anda 75.000 çocuğumuzun günlük spor yapabileceği altyapıya ulaşmış durumda. Gebze Belediyesini bir tane dahil lisanslı sporcusu yoktu şimdi 236 tane lisanslı sporcusu var. Voleybol takımını kurduk birincilikte oynuyoruz, Fenerbahçe ile takımlar da rakibiz. Ampute spor takımını kurduk Süper Lig'de oynuyoruz. Yüzmede şu anda yukarılara doğru tırmanıyoruz, okçulukta satrançta veya güreşte yıldızlarımız yukarı doğru geliyorlar.’’dedi.

baskan.jpg

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.