45 firmada pozitif vaka!

45 firmada pozitif vaka!

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Gebze’de faaliyete geçirilen virüs tanı merkeziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Gebze’de faaliyete geçirilen virüs tanı merkeziyle ilgili açıklamalarda bulundu, “Bugüne kadar yapılan test sayısı 29 bin 323. Toplam pozitif vaka sayısı 95, tarama yapılan firma sayısı 314, pozitif vaka olan firma sayısı ise 45” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde kurulan tanı merkezinde 29 bin 323 işçi koronavirüs testi yaptırdı. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu 95’inin test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

KSO’un girişimleri, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile kurulan KOVİD Tanı Merkezi hakkında da bilgi veren Ayhan Zeytinoğlu, “Talep OSB’lerden gelmişti. Girişimlerimiz neticesinde; Sağlık Bakanlığının da yardımları ile ilimiz pilot bölge oldu. Tanı merkezinin GTÜ’nün laboratuvarlarında kurulması kararına varıldı. İsteyen tüm üyelerimize bu testi yaptırmak istiyoruz. Bu uygulama ile firmalarımızın üretim kayıplarını azaltmayı ve sağlıklı bir şekilde çalışmalarını amaçlıyoruz."

POZİTİF VAKA OLAN FİRMA SAYISI 45

"Biliyorsunuz testler ücretsiz. İşçiden hiçbir şekilde ücret alınmıyor. Sürüntü örneği ve soğuk zincir için firmadan kişi başı KDV dahil 30 lira ücret alınıyor. Benim ve 10 OSB başkanının birlikte aldığı hızlı bir kararla, bu hizmet Aker OSGB’ye verildi. Bugüne kadar yapılan test sayısı 29 bin 323. Toplam pozitif vaka sayısı 95. Tarama yapılan firma sayısı 314. Pozitif vaka olan firma sayısı ise 45” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.