44’ncü konvoy 97’nci yıl için

44’ncü konvoy 97’nci yıl için

Gebze’de motosikletseverlerin 11 yıl önce başlattığı ve hiç aksatmadığı milli bayram konvoylarının bir yenisi, Cumhuriyet’in ilanının 97’nci yıldönümünde biri dernek dört yapılanmanın katılımıyla 44’ncü kez tekrarlandı

motosiklet-4.jpg

 

Aslında tüzüklerine de aykırı şekildeki icraatlarından ötürü artık yörüngeden çıkan, birilerinin aktif siyasette bir yerlere gelmesi için basamak olarak kullandığı ve kahveden öte işlevi olmayan, olumlu örneklerine çok nadir rastlanan hemşeri dernekleriyle her geçen gün kentlilikten uzaklaşan, ayrışan, kendiliğinden ötekileşen Gebze’de kent ve kentliliği nitelikli sivil toplum örgütleri sağlamaya çalışıyor.

ONLAR DA OLMASA BÜROKRASİ BAYRAMI!

 

 

Her milli bayramda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da hemşeri derneklerinin etkinlik olarak esamesi okunmazken Gebze’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda önce CHP Gebze Gençlik Kolları’nın açık hava konseri, hemen ardından ise meydanın bir diğer yanından startı verilen motosiklet konvoyu ile atıldı. Gebze’de söz konusu iki etkinlikte olmasa Cumhuriyet Bayramı protokol erkanı ile kısıtlı; tatsız, tutsuz ve coşkusuz kutlanacaktı.

 

11 YILDA 44’NCÜ KONVOY

 

motosiklet-5-001.jpg

 

 

11 yıldır her milli bayramda gerçekleşen ve bu yıl 44’ncüsü tekrarlanan konvoya biri dernek olmak üzere dört sivil toplum örgütü/yapılanmasından çok sayıda motosiklet tutkunu katıldı. İzmit ve İstanbul’un ilçelerinden katılanlarla birlikte katılımın her geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üzerine koyarak arttığı gözlendi.

BU YILKİ BAŞLANGIÇ BÜYÜKGÖZ’DEN

Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndan başlayıp Eskihisar Köyü’nde sona eren konvoyun başlangıcı bu yıl Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından verildi. Büyükgöz meydana konvoyun başlangıç saatinden bir süre önce gelip STÖ’lerin başkan ve yöneticileri ve üyeler ile görüştü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bu yılki konvoyun başlangıcı, Büyükgöz tarafından verildi.

BİRİ DERNEK DÖRT TOPLULUK

 

motosiklet-30.jpg

Dördü de Gebze merkezli faaliyet gösteren Barış Bal başkanlığındaki Gebze Motorsiklet Kulübü Derneği, Ersin Özdaş başkanlığındaki Koala Macera ve Doğa Sporları Topluluğu, Abdul Samet Genç başkanlığındaki Gebze MotoDak (Dostluk Arkadaşlık Kardeşlik) Topluluğu ve Gürbüz Sayın başkanlığındaki Hard Boys (Sert Çocuklar) Kulübü üyeleri Türk Bayrakları ile donattıkları bayrakları ile birlikte meydandan halkın alkışları arasında ayrıldı.

 

Konvoy İstasyon Caddesi üzerinden İstasyon Mahallesi’ne inip oradan Eskihisar Köyü’ne yöneldi ve turunu köyle özdeşleşen sakız ağacının altında tamamladı. Konvoy yol boyunca çok sayıda araç ve vatandaştan selam alırken Eskihisar’da da aynı coşkuyla, alkışlarla karşılandı. (Haber Merkezi)

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz..  

Gebze Motorsiklet Kulübü Derneği Başkanı Barış Bal..

Koala Macera ve Doğa Sporları Topluluğu Ersin Özdaş’ın değerlendirmeleri birazdan www.gebzehaber.net’te..

Etkinlik  yarın Gebze Yeni Haber Gazetesi’nde…

Yeni Haber Gazetesi, tüm bayilerde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.