44. spor tesisi Vezirçiftliği’ne

44. spor tesisi Vezirçiftliği’ne

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte spor alanları oluşturmaya devam ediyor. Şu zamana kadar 43 tesisi halkın hizmetine sunan Büyüşehir’in...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte spor alanları oluşturmaya devam ediyor. Şu zamana kadar 43 tesisi halkın hizmetine sunan Büyüşehir’in 44. spor tesisi ise Başiskele Vezirçiftliği’nde son şeklini alıyor. 

 

Başiskele Vezirçiftliği Ermiş Sokak’ta bin 550 metrekarelik alana kurulan spor salonu çeşitli dallarda spor yapma imkanı sunacak. Zemin ve bir kattan oluşan spor salonunun birinci katında 3 adet ayrı salon bulunacak. Bu salonlarda farklı spor dallarında antrenman yapılabilecek. Salonlar güreş, judo, tekvando, karate, boks, step, aerobik gibi salon sporlarının yapılmasına elverişli olacak.

 

225 KİŞİLİK TRİBÜN

Yapıda ayrıca okçuluk, eskrim, atılcılık, masa tenisi, dart gibi sporların yapımına uygun salonlar yer alacak. Zemin katta basketbol ve voleybol müsabakalarının yapılabileceği saha bulunacak. Salonda 225 kişilik tribün, soyunma odaları, hakem odası, antrenör odası, idareci odası, büfe, duşlar ve malzeme odaları yer alacak.

 

2014’TE 48 SPOR TESİSİ

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Vezirçiftliği’yle birlikte sürdürdüğü dört ayrı spor tesisi çalışması daha bulunuyor. Kartepe Uzunçiftlik, Başiskele Karşıyaka spor tesisleri ile Gebze olimpik ve Körfez Yarı Olimpik yüzme Havuzları’nın yapımı sürüyor. Büyükşehir 2014 yılında bu çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte kentteki spor tesisi sayısını 48’e çıkaracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.