43 operasyonda 12 tutuklama

43 operasyonda 12 tutuklama

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Kocaeli genelinde emniyet ve jandarma birimleri tarafından son bir haftada gerçekleştirilen 43 ayrı operasyon ve çalışmada, gözaltına alınan 70 kişiden 12’si tutuklandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına tarafından, son bir haftada uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyon ve çalışmalara ait rakamalar açıklandı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada,  29 Kasım ile 05 Aralık tarihleri arasında, toplam 43 ayrı operasyon ve çalışmada, gözaltına alınan 70 kişiden 12’sinin tutuklandığı, 4 kişinin ise adli kontrol kararı ile serbest kaldığı belirtildi.

 

11 TUTUKLAMA

Valiliğin yapmış olduğu açıklamada, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin gerçekleştirdiği 38 ayrı operasyon ve çalışmada, 66 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 49’nun ifadesinin alınması sonrası serbest kaldığı,  adliyeye sevk edilen 15 kişiden 11’nin tutuklandığı, 4’nün ise adli kontrol kararı ile serbest kaldığı ifade edildi. Ayrıca 2 kişinin emniyette işlemlerinin devam ettiği ve tamamlanan işlemleri sonrasında adli merciilere sevk edilecekleri belirtildi.

 

JANDARMA’DAN 5 OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon ve uygulamalar sonucunda ise  395 gram Esrar, 141 gram Bonzai, 398 gram Metamfetamin,  27 kilo 118 gram  Eroin,, 2 gram Skunk,2 tabanca, 3 tüfek, 129 fişe ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin ise son bir haftada 5 ayrı çalışmada 4 kişiyi gözaltın aldığı, bu kişilerden 1’i tutuklanırken, 4’nün ise tutuksuz yargılanmasına karar verildiği öğrenildi.  Ayrıca jandarmanın operasyonlarında 845 gram Esrar,  2 Gram Metamfetamin, 1 kilo 30 gram afyon sakızı ele geçirildiği belirtildi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.