“42 bin 925 kişi de işe yerleştirildi”

“42 bin 925 kişi de işe yerleştirildi”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “İlk 9 ay içerisinde Kocaeli İşkur Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarda; İşletmelerde 78 bin 480 açık iş talebi alınmış ve 42 bin 925 kişi de işe yerleştirilmiştir. ”dedi.

Kocaeli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy’un Başkanlığında gerçekleştirildi.

Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra,  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilgün Fığlalı,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Nilay Coşkun, Vali Yardımcısı Osman Günaydın,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, kamu kuruluşları il müdürleri, ilimizde bulunan sanayi  kuruluşlarının  ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı

78 BİN 480 AÇIK İŞ TALEBİ

Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada; “Değerli katılımcılar, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulumuzun Olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Biraz önce de istihdam Fuarıyla ilgili kurumlarımızla iş birliğini kapsayan protokolü imzaladık. 4-6 Nisan 2019 tarihleri arasında ilimizdeki istihdam fuarında gerçekleştireceğiz. İstihdam ile ilgili olarak Kocaeli’de İşkur Müdürlüğümüzün yürüttüğü önemli çalışmalar var.  İlk 9 ay içerisinde Kocaeli İşkur Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarda; İşletmelerde 78 bin 480 açık iş talebi alınmış ve 42 bin 925 kişi de işe yerleştirilmiştir. Yine 9 aylık dönem içerisinde işsizlik sigortası ödeneği için 34 bin 797 kişi başvurmuş 12 bin 470’i bu işsizlik ödeneğini almaya hak kazanmıştır. Toplamda genel miktar da 111 Milyon 161 bin 042 liralık bir ödemeyle işsizlik kapsamı içerisinde kendilerine ödenmiştir.

7 BİN 560 KİŞİYE DE MESLEKİ EĞİTİM KURSU

İşkur Müdürlüğümüzün İşkur danışmanlığı sürecindeki bireysel görüşme olarak da 117 bin 938 görüşme gerçekleştirilmiş, 28 bin 820 kişiye de iş arama becerileri eğitimi sağlanmıştır. İşkur Müdürlüğümüz tarafından Eylül sonu itibariyle 7 bin 560 kişiye de mesleki eğitim kursu verilmiştir. Yine 9 aylık süreç içerisine de baktığımızda yapılan inceleme ve denetlemelerde mevzuata aykırı faaliyette bulunan 242 firma ve yabancı uyruklu vatandaşa da toplamda 1 Milyon 682 bin liralık bir para cezası kesilmiştir. Bu anlamda İşkur Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Milli eğitim Müdürlüğümüzün mesleki anlamda okullarımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi için  yürüttüğü alan ve dalların açılması ve kapanması ve  diğer çalışmalarla ilgili faaliyetlerde bundan sonraki süreçte aynı kararlılıkla devam ediyor ve edecektir.” dileyerek, bütün katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.