40 Avcıya 640 bin lira ceza kesildi

40 Avcıya 640 bin lira ceza kesildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı bulunan illerde gerçekleştirilen denetimlerde, 544 avcı denetilendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı bulunan illerde gerçekleştirilen denetimlerde, 544 avcı denetilendi.  Bu avcılardan 40 hakkında yasa dışı avlanmak, avlanması yasak olan hayvanları avlamaktan 640 bin 144 lira idari para cezası uygulandı.

 

Doğal yaşamı korumak ve yasa dışı avcılığın önüne geçmek amacıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, yurt genelinde aralıksız olarak denetimler gerçekleştiriliyor. Bu denetimler kapsamında Kocaeli, Sakarya, İstanbul Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinin bağlı bulunduğu Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü son 1 haftada 544 avcıyı denetledi. Yapılan denetimlerde kurallara aykırı davranan 40 avcıya idari para cezası kesildi.  Ayrıca yasadışı avda kullanılan 5 tüfek, 2 ses cihazı ile yasadışı avlanan 594 saka ve 5 canlı mühre ördeğe el konuldu.  Denetimler sonucunda 68 bin 954 TL idari, 571 bin 190 TL’de tazminat cezası olmak üzere toplam 640 bin 144 TL para cezası uygulandı. Yetkililer denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.

 

av-2-001.jpg

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.