4 ayda 120 istihdam

4 ayda 120 istihdam

Dilovası Belediyesi’nde Başkanı Hamza Şayir'in talimatıyla kurulan ve dört aylık sürede 120 vatandaşa istihdam sağlayan İstihdam Servisi iş arayan vatandaşlara umut kapısı oluyor.

Dilovası Belediyesi İstihdam Servisine başvuru yapan vatandaşlar niteliklerine göre tespit edilerek uygun iş olanakları araştırılarak çalışmaları yapılıyor. Başvuru yaparak işe yerleştirilen 120 vatandaştan yüzde 30’u kadın, yüzde 50’si erkek ve yüzde 4 engelli vatandaş iş yerlerinde ki görevlerine başlayarak istihdama katkı sunmaya başladı.
İŞSİZ KALMASIN
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “İlçemiz bir sanayi kenti olmasına karşın ancak işsizlik oranları da bir o kadar sorunlu bir ilçe. Biz istiyoruz ki hiçbir vatandaşımız işsiz kalmasın evine ekmek götürsün. Kurmuş olduğumuz İstihdam Müdürlüğümüz ilçemizde ki OSB’ler ve İŞKUR ile oratk çalışmalar yaparak ihtiyaca yönelik istihdamın sağlanması noktasında güzel bir koordinasyon sağlıyorlar. Geliştirdiğimiz bu projemiz sayesinde, gelişen teknolojinin imkânlarından da yararlanan vatandaşlarımız, artık kapı kapı dolaşarak iş aramak, iş başvurusu için işyerlerine kadar gitmek zorunda kalmıyor. 
ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ
İlçemizde yaşayan her vatandaşımızın çalışma hakkına kavuşması, geçimini kimseye muhtaç olmadan sağlaması, kendisini geliştirerek hayal ettiği kariyere ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz İstihdam Servisi işsize iş, işverene eleman köprüsü oluyor. İnşallah ilerleyen süreçte çok daha güzel verilere ulaşacak ve istihdam sorunumuzu önemli ölçüde çözüme kavuşturacağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.