33 kadın öldürüldü, 15 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

33 kadın öldürüldü, 15 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ağustos ayına ait kadına şiddet verilerinin yer aldığı raporunu yayımladı. Kocaeli’de Ağustos ayında kadın cinayeti yaşanmazken, ülke genelinde 33 kadın öldürüldü, 15 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun her ay hazırladığı kadın cinayetleri verisine göre, Ağustos ayında 33 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 15 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP), her ay basına yansıyan kadına yönelik şiddet haberleri ve doğrudan kendilerine gelen başvuruları derleyerek ortaya koyduğu raporun, 2022 Ağustos ayı verileri yayınlandı. Rapora göre 2022 yılının temmuz ayında 33 kadın cinayeti işlendi, 15 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

KADIN CİNAYETİ YAŞANMADI

Öldürülen 33 kadından 17’sinin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 14’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile 2 kadın ise ekonomik bahanelerle öldürüldü. Raporda 17 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesinin ise kadın yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu olduğu vurgulandı. Kocaeli’de ise Ağustos ayında kadın cinayeti yaşanmadı.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.