“32 yılın umudumu hiç kaybetmedim”

“32 yılın umudumu hiç kaybetmedim”

 32 yıl süreyle hapis yatan ve Türkiye'nin en uzun süreli siyasi tutsağı olan Tahir Canan, geçtiğimiz Nisan ayında kavuştuğu özgürlüğün ardından...

 

32 yıl süreyle hapis yatan ve Türkiye'nin en uzun süreli siyasi tutsağı olan Tahir Canan, geçtiğimiz Nisan ayında kavuştuğu özgürlüğün ardından Gebze'de bir kitap evi açtı. Özgürlük Kitap Evi’nin açılışından sonra Tahir Canan’ın hayatının yazılı olduğu ‘Büyük Tutsaklık’ adlı kitabını yazarı Ali Ufuk Arıkan bir söyleşi yaptı. Tahir Canan’ın Özgürlük Kitap Evi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen açılışla hizmete girdi. Kitap Evi’nin açılışına Tahir Canan’ın hayatının yazılı olduğu ‘Büyük Tutsaklık’ adlı kitabını yazarı Ali Ufuk Arıkan, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz ve Eşi Aysel Yılmaz, EMEP Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, BDP Gebze İlçe Başkanı Abdulbaki Erdoğan, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Tahir Canan’ın eşi, çocukları ve çok sayıda arkadaşı ile kitapsever katıldı. Açılışın ardından BİLKAR Genco Erkal Kültür Sahnesi’nde Tahir Canan’ın hayatının yazılı olduğu ‘Büyük Tutsaklık’ adlı kitabını yazarı Ali Ufuk Arıkan bir söyleşi yapıldı.

32 yıllık bir hikaye

 

Sol Gazetesi Editörü ve kitabın yazarı olan Ali Ufuk Arıkan, “Tahir Canan hikâyesiyle 2011yılında oğlu İlhan Canan’a göndermiş olduğu dizelerde tanıştım. Babasının yaşadığı dram ve üzüntüyü belli kurumlara gönderen İlhan Canan babasını hakkını aramaktan vazgeçmedi. Tanık olduğumuz hayat zordu, halen hatırımızda olan 12 Eylül ile siyasi boyutu yaşamımızda. İşin manevi yanı cezaevinde kaldığı sene boyunca ailesiyle kopmayan bağıydı. Umudu görebilmek için bu hikâye de 32 yıl boyunca her şey fazlasıyla tadılmış yaşanılmış ancak umut kaybedilmemiş” dedi. Söyleşinin ardından yazar ve Tahir Canan okuyucular için kitap imzaladı ve okuyucularla fotoğraf çektirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.