“300'ün üzerinde kişi yakalandı"

“300'ün üzerinde kişi yakalandı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “300'ün üzerinde uyuşturucunun imal ve ticaretini yapan, organizatörlüğü yapan kişileri yakalanarak başsavcılıklarına teslim edildiler” dedi.

Kocaeli ve Sakarya'da yapılan uyuşturucu operasyonunda 300'ün üzerinde kişinin yakalandığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "En iyi narkotik polisi anne' projemiz var. Sabah Kocaeli ve Sakarya'daydım. Ankara'dan 03.00'te çıktım, sabah 04.30 Kocaeli, 05.30'da da Sakarya'da yaklaşık 2 bini aşkın kahraman polis teşkilatımızın mensuplarının uyuşturucu satıcılarını sabahın güneşi doğmadan derdest edebilmesi için 'Allah ayağınıza taş değdirmesin' diyerek operasyonu başlattık. 300'ün üzerinde uyuşturucunun imal ve ticaretini yapan, organizatörlüğü yapan kişileri yakaladılar ve bugün Sakarya ile Kocaeli başsavcılıklarına teslim ettiler. Polisin elde ettiği sonuç şu idi; uyuşturucu kullananların önemli bir bölümü ailesiyle beraber yaşıyor.

 

“1 MİLYON 300 BİN ANNEYE BU EĞİTİMİ VERDİK”

Biz nasıl ulaşmalıydık? Elbette ki devletin kendi adına oluşturduğu kaynağı var ama eğer biz annelere ulaşırsak, çocuklarının uyuşturucuya başladığını anlayabilirlerse ilk etapta onlara elini uzatabilme fırsatlarını onlara verirdik. Şu ana kadar 1 milyon 300 bin üzerindeki anneye bu eğitimi verdik. Bunları milyonlara çıkaracağız. Siber suçlar var, çocuklarımızı kendi tuzakları içerisinde düşürmek isteyenler var. Şu ana kadar yaklaşık 6 buçuk milyon çocuğumuza bu yıl SİBERAY eğitimi verdik. Bir yandan afet eğitimi, bir yandan en iyi narkotik polisi anne eğitimi, bir yandan SİBERAY eğitimi veriyoruz. Sadece bu yıl 6 buçuk milyon insanımıza trafik eğitimi verdik. Hiçbir alanı boş bırakmaya çalışmıyoruz, her alanı doldurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.