30 engelli sertifikasını aldı

30 engelli sertifikasını aldı

 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB desteği ile Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlediği girişimcilik kursuna katılan 30 engelli,...

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB desteği ile Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlediği girişimcilik kursuna katılan 30 engelli, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 ‘KÂĞIT PARÇASI DEĞİL, ÖNEMLİ BİR ADIM’

Program çerçevesinde sözü ilk alan Kent Konseyi Engelliler Başkanı Mehmet Ata Doğan, girişimcilik kursunun önemini anlatarak sözlerine başladı. Aldıkları bu sertifikaların kağıt parçası olmadığını belirten Atadoğan, ‘Önümüze bir sürü engeller çıkacak ve bizler yine azim ve gayretimizi en üst seviyede tutarak biz olarak birbirimizden destek alarak bunu başaracağız” dedi. Başkan Mehmet Ata Doğan, Başkan Doğan ve KOSGEB Müdürü Çetinkaya’dan bazı taleplerde bulundu. Ata Doğan, engelsiz sosyal yaşam merkezi taleplerinin olduğunu ifade ederek, “Bizler, bu kursu İzmit, Gebze ve Kandıra ’da açmak istiyoruz. Yine aynı şekilde işitme engeli arkadaşlarımız için de ayrı bir kurs açmak istiyorum” dedi.

‘PARTNER SİSTEMİ KURALIM’

 

Ata Doğan’dan sonra kürsüye gelen KOSGEB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, “Bu eğitimi tamamlayanlar, ben ve arkadaşlarımız onlarla beraber çalışacağız” dedi. MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise bu işbirliği ve sorumluluğun önemine dikkat çekerek, “MARKA olarak şuana kadar 4 bin kişiye Girişimcilik Kursu verdik. 4 bin kişinin bin 500’ü bizim ilimizdendi ve 150 kişi de kendi işini kurdu” dedi. Ardından mikrofona gelen KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Biz kendilerine partner bulalım ve o kişilerle birlikte bir müddet çalışsınlar. Bizim bu talebimiz doğrultusunda eğer bundan yararlanmak isteyenler varsa hepsi ile görüştürebiliriz. Siz yeter ki yapmak istediğiniz işinizi iyi belirleyin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.