3 saatte 10 bin fidan dikildi

3 saatte 10 bin fidan dikildi

Geleceğimize nefes olmak adına başlatılan fidan dikme etkinliğinde Gebze’de 3 saatte 10 bin fidan dikimi yapıldı.

Tüm yurtta 2 bin 23 noktada 11 milyon fidan dikmeyi hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesi büyük ilgi gördü. 81 ilde aynı anda belirli bölgelerde fidan diken vatandaşlar, ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ hedefiyle ilimizde 63 bin fidanı, Gebze Pelitli bölgesinde ise daha önce yangında kül olan alanda 10 bin fidanı 3 saatte dikti. 
PROTOKOL TAM KADRO KATILDI
Fidan dikme törenine Vali Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze Ticaret Odası Nail Çiler,  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
AKSOY, “KOCAELİ  ORMAN BAKIMINDAN ZENGİN”
Vali Hüseyin Aksoy ise “Kocaeli olarak da bugün alandayız ve seferberlikte yer alıyoruz. İlimiz yüzde 42’lik orman varlığı ile orman bakımında zengin illerden birisi. Bunu daha iyi noktaya getirmek adına önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hep birlikte el ele verdiğimizde ne tür sonuçlar çıkacağını bugün göreceğiz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Akabinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.
Törende  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir’de birer konuşma yaptı.  Konuşmaların ardından ise  protokol vatandaşlarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.