3 milyon izinzedenin  sesi olmaya gidiyoruz

3 milyon izinzedenin sesi olmaya gidiyoruz

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, ücretsiz izne çıkartılan direnişçi işçilerle Ankara’ya giderken yaptığı açıklamada, “Hükümet 2.1 milyon diyor ama bizce 3 milyon işçi ücretsiz izinde. Biz hepsinin sesi olmaya gidiyoruz” dedi

DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu işçiye yönelik saldırıları püskürtmekte olası genel grev dair tüm tepkilerin bütünsellikle verilmesi gerektiğini söyledi. Serdaroğlu, “Sadece DİSK ile olmaz. Torba yasada bunu başardık” dedi. Serdaroğlu, Gebze’deki direnişçi işçiler ile birlikte bir gün gecikmeli gerçekleşen Ankara temasları ziyareti öncesi yaptığı son değerlendirmede basının soruları ve genel grev olasılığı üzerine şunları kaydetti:

DİSK YOL AÇICI OLUYOR

“Genel grev tüm konfederasyonların ortaya koyacağı bir mücadeledir. Biz torba yasada kısmen DİSK’in öncülüğünde bunu gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte sendikalaşmaya karşı, ücretsiz izine karşı bütün konfederasyonların duyarlı davranması gerekir. Hükümet’in de bu meseleleri çözmemesi doğrultusunda biz genel grev çağrısı yaparız ama işçi sınıfı bütünsellik ile hareket ederse püskürtürüz bu saldırıları. Bizimki biraz yol açıcı, cesaretlendirici oluyor ama sadece bu DİSK’in vereceği mücadele ile olmaz. Genel bir Hükümet politikası. Bu politikalara karşı da genel bir direniş gerekiyor.”

HEYECANIMIZ FAZLALAŞTI

Gebze’den başlatılan Ankara yürüyüşünün Kocaeli Valiliği’nin engelleme çabasına karşın İçişleri Bakanlığı’nca yollarının açılması, Ankara’da Uluslararası Çalışma Örgütü – ILO ile birlikte Çalışma Bakanlığı’na rapor verecek olmalarının heyecanlarını fazlalaştırdığını kaydeden Serdaroğlu şöyle devam etti:

UMARIZ MÜDAHALE EDERLER

“Umuyoruz ki İLO olsun Çalışma Bakanlığı olsun vereceğimiz dosyalarla yaşadığımız sorunlarla bir takım bilgi sahibi olurlar ve buradaki sürece müdahale etmek durumunda olurlar. Bundan sonraki aşamalarda da meselenin takipçisi olacağız. Sorun devam ederse başka planlar programlarımız olacak.”

Serdaroğlu ücretsiz izinlere dair soruya verdiği yanıtta ise, “Ücretsiz izinde, hele hele ikinci dalgada ortaya çıkan Hükümet’in eksik politikaları yüzünden 2 milyon 100 bin dedikleri sayının 3 milyonu da geçeceğini tahmin ediyoruz. Bunun sonuçları vahim olacak. Hem bugün hem de gelecekle ilgili olarak işçinin onayı alınmadan bir ücretsiz izinin Türkiye’de yasalaşması ve uygulama kolaylığı işverenler açısından olacak. Biz şu anda o dediğimiz sayıların sözcüsü olarak Ankara’ya gitmek istiyoruz. Ücretsiz izin DİSK’in başından beri karşı çıktığı, insanları açlığa mahkum eden bir uygulamadır. İşverenlerin eline verilmiş olan bir fırsattır. Biz bu uygulamanın derhal ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

JANDARMA GÖNDERİYORSUNUZ

İŞVEREN CESARET ALIYOR

Serdaroğlu, BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin Osman Yılmaz Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerindeki yeriyle Gebze Anibal Sapağı’na kadar gerçekleşen sembolik yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada da, “Salı günkü görüntüleri ülkemize yakıştıramadım çünkü 20 insan derdini anlatacak. Mağdur ediyorsunuz ve görüntüleri tüm dünya izledi. Vali Bey gelip derdimizi sormayı bir kenara bırakan, jandarma gönderiyor. Bundan cesaret alan üstelik fabrikada mesai uygulayan işveren 15 kişiyi daha ücretsiz izine çıkartıyor” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.