3. Lig’den 16 takım düşecek

3. Lig’den 16 takım düşecek

Yaşanan pandemi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz sezon liglerde düşmeyi kaldırmıştı.

Bu nedenle yeni sezonda 3. Lig’de 67 takım mücadele edecek. TFF bu kez takım sayısını azaltmak için gruplardaki son 4 takımı küme düşürecek.

4 GRUPTAN OLUŞTU
Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon alt liglerde kalan 6 hafta oynanmamış, sadece Play-Off müsabakaları oynanmıştı.Yaşanan  pandeminedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu liglerde düşmeyi kaldırmıştı. Bu nedenle yeni sezonda 3.  Lig’de 67  takımmücadele edecek.2020-2021 futbol sezonunda 3. Lig dört gruptan oluştu. Üçüncü Lig 1.Grup 16 takımlı, 2,3 ve 4. Grup ise 17 takımlı oynanacak.

SON DÖRT DÜŞECEK
TFF bu kez takım sayısını azaltmak için gruplardaki son 4 takımı küme düşürecek. Grup birincileri direk 2. Lig’e çıkacak. Gruplarında 2,3,4 ve 5. sırayı alan olan ekipler Play-Off’a yükselecek. 1.grubun finalisti ile 2. grubun finalisti, 3. grubun finalisti ile 4. grubun finalisti üst lige çıkmak için kozlarını paylaşacak. Play-Off maçlarında 2 takım daha 2. Lig’e çıkacak.266 takımın mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig’de ise Play-Off maçları sonunda 9 takımın 3. Lig’e çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.