3 bin lira maaş ve 3 ikramiye istiyoruz

3 bin lira maaş ve 3 ikramiye istiyoruz

Baldur’da işyeri temsilcisi Levent Kılıç: Maaşların net 3 bin lira olmasını ve üç ikramiye ödenmesini istiyoruz. Sosyal yardım, destekle ilgili taleplerimiz var.

36 yaşındaki Levent Kılıç işyeri temsilcilerinden. Çayırova’nın Emek Mahallesi’nde oturuyor. 15 yıllık işçiyim, Baldur’da beşinci senesi. Evli. İlkokul dört ve ortaokul birinci sınıf öğrencisi olmak üzere iki çocuk babasıyım. Kılıç şunları söyledi:  “2 bin 560 lira maaşla çalışıyoruz. Başka bir hakkımız, ödeneğimiz yok. Herhangi bir zam vermiyor. ‘Çok hurda veriyoruz, zarar ediyoruz’ gibi gerekçelerle bizi ektiler.

BİZ HEP BMİS’TE İDİK

Daha önce ilk olarak yine Birleşik Metal-İş’i buraya getirmeye çalıştık. Çoğunluğu yakaladık gerçi de daha sonra Türk Metal ile Birleşik Metal-İş’in bir davası oldu. Türk Metal’i getirmeye çalıştı işveren. İki yıl sonra dava sonuçlandı. Birleşik Metal-İş yetkiyi aldı. Zaten biz de Birleşik Metal-İş’te idik.

Maaşların net 3 bin lira olmasını ve üç ikramiye ödenmesini istiyoruz. Sosyal yardım, destekle ilgili taleplerimiz var.

 

MESAİ HAFTA SONU

YÜZDE 200 OLMALI

Mesai ücretlerini yüzde 50 üzerinden veriyordu. Biz yüzde 100 oranında mesai ücreti istiyoruz. Hafta sonları için yüzde 200 oranında mesai ücreti istiyoruz. Öyle taleplerimiz oldu.

Tabi ki işveren bunu kesinlikle kabul etmedi. Hiç yanaşmadı. Toplu sözleşmeye yönelik hamlesi olmadı.

Şu anda arkadaşlarımızla direniş içindeyiz. 34 gündür buradayız.

YASAL HAKKIMIZ VAR

 

baldur-12.jpg

İçerideki arkadaşlarımız sağ olsunlar, içeride hepsi aynı şekilde destek veriyorlar. Mücadelemiz her gün sürüyor. Artık son aşamalarına geldik. Grev zamanı geldi. Sonuçta yasal bir hakkımız var ve işveren toplu iş sözleşmesini imzalamazsa greve hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.