3 bin 586 hekimin yüzde 95’i 3 gün iş bırakıyor

3 bin 586 hekimin yüzde 95’i 3 gün iş bırakıyor

Tüm yurtta aile hekimleri, kamuda görevli hekimler ve sağlık çalışanları 3 günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Taleplerinin kabul edilmesi için eylemlerini sıklaştıran hekimler, 14 Mart Tıp Bayramı ve sonrasındaki 2 gün boyunca iş bırakacak. 14 Mart Pazartesi günü saat 09.30'da Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılacak. 20 Mart Pazar günü de İstanbul’da miting düzenlenecek. 14-15-16 Mart tarihlerinde pek çok sağlık kuruluşunda hekim bulunmayacak. İş bırakma eylemine ilimizde 586 aile hekimi, 3000 ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin yüzde 95’inin katılması bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Atmaca, hekimlere yöneltilen “Paragözlülük Suçlamasına” tepki göstererek taleplerinin karşılanmaması halinde iş bırakma eylemlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

“CUMHURBAŞKANI İÇİMİZİ ACITTI”

Dr. Funda Atmaca yaptığı açıklamada, “17-18 Şubat‘ta yaptığımız iş bırakma eylemleri ile sorunlarımızı yaşadığımız sıkıntıları yetkililere ve vatandaşlara anlatmaya çalıştık bakanlığımızdan çözüme yönelik bir yaklaşım göremedik çözüm beklerken itibarsızlaştırıldık paragözlülük suçlamaları ile karşılaştık. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın hekimler ilgili yaptığı açıklamalar bizleri daha da üzmüş, incitmiş, canımızı acıtmıştır. Ancak çoğunluğumuzun ne ülkesinden ne de mesleğinden vazgeçeceği gibi, özlük haklarından, yaşam şartlarında iyileştirme ve hakkı olanı isteme talebinden de geri adım atmayacağı bilinmelidir. Bu bağlamda tüm hekimler ve sağlık çalışanları olarak 14-15 -16 Mart‘ta tekrar iş bırakma eylemi yapacağız.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Haklı mücadelemizi engellemek için bakanlığımızın illere gönderdiği 25 Şubat 2022 tarihli yazısıyla göreve gelmeme, iş bırakma eylemi konulu yazısı ile aba altından sopa göstererek, sendikal haklarımızı hiçe sayarak, ‘disiplin soruşturması açacağım’ dediği yazı hakkında da yargı yoluna gidilmiştir” diye konuştu ve taleplerini sıraladı. Derhal etkin bir sağlıkta şiddet yasası hazırlanması. 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi veya revize edilmesi. Tüm hekimler ve sağlık çalışanlarının emekli ücretlerinin iyileştirilmesi.

 Tüm hekim ve sağlık çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi. Aile sağlığı merkezlerinin gider ücretlerinin artırılması.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.