2B arazileri peşkeş çekiliyor

2B arazileri peşkeş çekiliyor

 Gebze’nin Pelitli Köyü’nde oturan köylüler, köylerinde bulunan orman sınırı dışına çıkartılan ve hazineye ait taşınmazların hak sahibi...

 

Gebze’nin Pelitli Köyü’nde oturan köylüler, köylerinde bulunan orman sınırı dışına çıkartılan ve hazineye ait taşınmazların hak sahibi olmayanlar adına hak sahibi olarak yazılmak suretiyle birilerine peşkeş çekildiğini iddia ederek Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yapıp savcılığa suç duyurusunda bulundular.

 

Gebze Adliyesi önünde dün bir araya gelen Pelitli Köyü sakinleri adına basın açıklamasını Zafer Ceyhanlı yaptı. Hazineye ait taşınmazların hak sahibi olmayanlar adına hak sahibi olarak yazılmak suretiyle birilerine peşkeş çekilmesine karşı mücadele başlatmak için toplanmış bulunduklarını belirten Zafer Ceyhanlı, “Köy halkımız yokluk ve yoksulluk ile mücadele ederken, köy muhtarlık ve azaları kendilerine, yakınları ile köyde hiç oturmamış ve tanınmayan kişiler ve şirketler adına trilyonluk araziler peşkeş çekilmesine müsaade edilmiş ve göz yumulmuştur. Valilik ve kaymakamlık nezdinde girişimlerde bulunmamıza rağmen bugüne kadar sesimizi duyan olmamıştır” dedi. 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Ceyhanlı açıklamasının devamında şunları belirtti, “Sizler günlerdir gazetelerinizde köyümüz sınırları içindeki hazineye ait kamu mallarının nasıl birileri adına tespit ile peşkeş çekildiğine dair haberler yapmaktasınız. Bu haberleriniz ihbar olarak kabul edilip gerekli soruşturmanın ve yasal sürecin başlatılması gerekir iken kamu gücünü ve yetkisini kullananlar halen olayın üzerine gitmemekte, körler, sağırlar ve dilsizleri oynamaktadırlar. Bu haksız uygulama kamu vicdanını, adalet duygusunu zedelemektedir. Bizler köy halkı olarak bu duruma sessiz kalmayacağımızı, tüm kamu kurum ve yöneticilerini duyarlı olmaya çağırmaya devam edeceğimizi, savcılığı suç duyurusunda bulunacağımızı, buradan Gebze Halkı ile Türk halkına da hazine arazilerinin yasalar fırsat bilinerek gasp edilmesine sessiz kalmamalarını ve başlattığımız mücadeleye destek vermelerini istiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Yapılan basın açıklamasından sonra köylüler konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.