275 araç 730 personel teyakkuzda

275 araç 730 personel teyakkuzda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, yüksek kesimlerde yolların açık tutulması için canla başla mücadele ediyor.

Kent merkezini etkilemesi beklenen kar yağışı öncesinde ise ana arterler, cadde ve bulvarlar ve rakımı yüksek kesimlerde kar nöbeti başladı. Büyükşehir’in kar kaplanları, 275 araç 730 personelle kent genelinde yollarda buzlanma ve kapanma olmaması için mücadele edecek.

YÜKSEK KESİMLERDE MÜCADELE BAŞLADI

Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri, kentin yüksek kesimleri olan Kartepe zirve yolu, Eriklitepe ve Aytepe’de etkisini gösteren kar yağışına gerekli müdahaleyi yaparak, kar küreme ve tuzlama çalışmasıyla yolları güvenli hale getirdi. Büyükşehir’in kar kaplanları, kent merkezinde ana arterler, cadde ve bulvarlar olmak üzere rakımı yüksek kesimlerde ise tuzlama ve küreme çalışmaları için belirlenen noktalarda konumlanarak nöbete başladı. 

24 SAAT BOYUNCA İKİ VARDİYA

Gece ve gündüz iki ekip nöbet halinde nöbet tutan karla mücadele ekipleri, yağan karın yolda buzlanma oluşturmaması ve araçların yolda kayarak olumsuz durumlara sebep olmaması için 24 saat kar temizleme ve tuzlama çalışması için nöbete başladı. Ekipler; Kartepe Zirve Yolu, İzmit; Santral Rampası, Umuttepe, Miralay Mümtaz Caddesi, Kuruçeşme TOKİ Akpınar konutları, Gölcük İrsadiye Eriklitepe yolu, Körfez Şemsettin-Naip Kalburcu-Belen- Elmacık Radar güzergahı, Başiskele; Aytepe Diriliş Kamp Yolu, Baraj yolu-Cami Düzü-Doğantepe-Serinlik Bağlantı Yolu olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm noktalarda yolların açık tutulması, buzlanma olmaması için çalışmalarını sürdürecek.

35 BİN TON TUZ REZERVİ VAR

Karla mücadele ekipleri, tüm ilçelerde belirlenen noktalarda iş makineleriyle yol tuzlama ve küreme çalışmalarıyla sürekli yolları açık tutmak için çalışma yapacak. 275 araç 730 personel, kent genelinde 35 bin ton tuz rezerviyle karla mücadele edecek. Greyder, loader, bobcat, ekskavatör, Pto gibi iş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbette olacak ekipler, tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla yolları güvenli hale getirecek.

KÖYLERDE TRAKTÖR BIÇAKLARIYLA

Köylerde ise Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan traktör kar bıçaklarıyla yollarda kar küreme çalışması yapılıyor. Köy muhtarları koordinatörlüğünde 44 adet traktöre takılan kar bıçaklarıyla köy yolları sürekli açık tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.