26. deprem kayıt istasyonu Gebze’ye

26. deprem kayıt istasyonu Gebze’ye

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile KİMEDER Başkanı Zeki Gedikoğlu arasında imzalanan protokolle 26. deprem kayıt istasyonunun...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile KİMEDER Başkanı Zeki Gedikoğlu arasında imzalanan protokolle 26. deprem kayıt istasyonunun Gebze’ye konulması kararlaştırıldı. Deprem araştırmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’KİMEDER ile yapacağımız bu çalışmanın örnek olacağına inanıyorum’’ dedi.

KİMEDER İLE PROTOKOL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İnceleme ve Eğitim Merkezi’nin kent genelindeki deprem kayıt istasyonlarının sayısı 26’ya çıkacak. KİMEDER(Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği) Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu ile beraberindeki heyet, konuyla ilgili olarak Başkan Karaosmanoğlu’nu Gebze’deki hizmet binasında ziyaret etti. Ziyarette İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç de hazır bulundu.

GEBZE’YE DEPREM KAYIT İSTASYONU

Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu ile dernek başkanı Gedikoğlu arasında Gebze’ye bir deprem kayıt istasyonu kurulması noktasında protokol imzalandı. Toplantıda söz alan Mengüç, Gebze İnönü Mahallesi’ndeki aile sağlık ocağının önünde yer alan parka konulacak 26. deprem kayıt istasyonuyla ilgili bilgi verdi. Mengüç, ‘Kocaeli’nin değişik yerlerine deprem kayıt istasyonları kuruyoruz. Dernek yöneticileri de buna katkı sunmak istediler. Bunu sistemimize dahil edeceğiz, veriler alacağız. Bu sistemin merkezi Ankara’daki Afet İşleri’nde bulunuyor. Türkiye genelinde kurulan ağın bir bağlantısı olacak’’ bilgisini verdi.

KENTE KATKI SAĞLAYACAK

 

Başkan Karaosmanoğlu’na depreme yönelik duyarlılıkları için teşekkür eden dernek başkanı Gedikoğlu, ‘’Kente katkı sağlamak adına yaptığımız çok önemli bir çalışma olacağına inanıyoruz. Büyükşehir ile birlikte bu tip çalışmalar yapmaya devam etmeyi arzu ediyoruz. 17 Ağustos depremindeki acıların tekrar yaşanmasını istemiyoruz’’ açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.