250'nin altına düşmek için filyasyona kesintisiz destek

250'nin altına düşmek için filyasyona kesintisiz destek

Gebze’de günlük Covid vakası zirveyi kasımda 680’ler ile gördü. Günümüzde 400’lere geriledi. Büyükgöz sağlık sisteminin sağlıklı işlemesi için günlük vakaların 250’nin altına düşmesi gerektiğini, filyasyon ekiplerine desteğin kesintisiz süreceğini söyledi

 

Çok uzun bir aradan sonra Gebze yerel basını ile basın toplantısında bir araya gelen ve döneminin ikinci basın toplantısı için bu sefer Gebze Belediyesi Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi’ni tercih eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz çok sayıda konuya değindiği konuşmasına en güncel ve hayati olan konuyla başladı.

ZİRVEYİ KASIMIN ORTASINDA GÖRDÜ

Gebze’de nisan ayında 13-15’lerde seyreden günlük Covid vakası zirveyi kasımda 680’ler ile gördü. Günümüzde 400’lere geriledi. Büyükgöz sağlık sisteminin sağlıklı işlemesi için günlük vakaların 250’nin altına düşmesi gerektiğini ve filyasyon ekiplerine desteklerinin süreceğini söyledi

BÜYÜK BİR TOPLUMSAL İMTİHAN

Teknik ve sosyal belediyecilik sloganı ile yola koyulduklarını ancak pandemi sürecinden ötürü önceliklerin değiştiğini kaydeden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yine bu süreçte çok sayıda sevilen insanın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlattı. Büyükgöz, “Ölüm haktır. Ecel geldi cihane, baş ağrısı bahane. Ecele çare yoktur ama sebep olarak ortaya bu musibet bu salgın büyük bir toplumsal imtihanı beraberinde getirdi” dedi. Covid 19’tan sebep hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen Büyükgöz, “Rabbim tüm ölmüşlerimize ve şehitlerimize gani gani rahmet eylesin” dedi.

PARKLARA AÇILIŞ BİLE YAPAMADIK

Pandemi sürecinde Fen İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen üstyapı hizmetlerinin hiç aksamadan devam ettiğini belirten Büyükgöz, Park ve Bahçeler’in tamamladığı parklardan hiçbirine yine pandemi sürecinden ötürü açılış yapamadıklarını söyledi. Park Bahçeler’in üzerinde durduğu 19 parktan çoğunun açılıp kullanıma kazandırıldığını dile getirdi.

AKSAMA OLMUŞTUR İPTAL OLMAZ

Büyükgöz yine bu süreçte mütevazılığı bir kenara bırakarak önemli sosyal desteklerde bulunduğu dile getirip çalışmalarını sıraladı. Büyükgöz halkın taleplerine dair ise, “Mutlaka aksama olmuştur. Bir gün içinde pandemiyle ilişkili 100 talep gelirse iptal olmaz ama gecikme olabilir. Bu tür olağanüstü ve spesifik durumlarda biz yine bir takım önlemlerle bunları gidermeye çalıştık” dedi.

GÜNÜMÜZDE 400’LERE GERİLEDİ

Sürece dair son yasaklamalar ve sokak kısıtlamaları ile birlikte vakaların önce duralama sonra gerileme sürecine girmesini dileyen Büyükgöz, “Pandemi sürecinde nisan ayında Gebze’deki günlük vaka sayımız 13-15’lere düşmüş idi. Ancak kasım ayının ortalarında bu rakam 680’lere kadar çıktı. Günümüzde ise bütün tedbirlere rağmen bu rakam 400’ler civarında.

250’LERİN ALTINA DÜŞMELİ

Bu bile bizim hastanelerde olan yığılmaları, tedavi ihtiyacı olan hastaların anında hastanede yer bulabilmeleri gibi konuları zorlar duruma geldi. Sürecin tıkır tıkır işleyebilmesi için de Gebze’de günlük vaka ortalamasının 250’nin altına düşmesi gerekiyor ki sistem kendisini çok rahat sürdürebilsin.

470 HASTAYA 25 FİLYASYON

EKİBİYLE KONTROL VE TAKİP

O yüzden de günümüz itibariyle evinde tedavi gören 470 civarında hastanın kontrol ve takibi 25 filyasyon ekibiyle yapılıyor. Bu çalışmalara desteğimiz oldu ve olmaya devam edecek. Mesele can, mesele toplumun sağlığı ise bunların hepsinde var olduk ve var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SORU CEVAPTA CANLI YAYIN KESİLDİ

1.5 saat kesintisiz konuşan Büyükgöz ardından yarım saat süreyle gazetecilerin sorularını yanıtladı. Büyükgöz’ün basın toplantısı dahili kanallar ve sosyal medya marifetiyle canlı yayınlandı ancak anlam ve mantık verilemez bir şekilde, gazetecilerin sorularını yanıtladığı bölüm başlarken canlı yayın sona erdi.

 

 

not.jpg

 

BAYRAM’IN ÖLÜM HABERİNİ TOPLANTI ESNASINDA ALDI: Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz toplantıda çeşitli konulara değinip konuştuğu esnada Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner toplantı kürsüsünün önüne bir not bıraktı. Büyükgöz konuşmasına ara verip AKP Gebze İlçe eski başkanlarından Yılmaz Bayram’ın kardeşi Şemail Bayram’ın Covid 19’dan sebep hayatını kaybettiğini belirtip rahmet ve başsağlığı dileklerini iletti. Bu duyumun ardından Güner ile birlikte toplantıyı AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ile birlikte takip eden İlçe Başkan Yardımcısı Emrullah Bilgin toplantıyı yarıda bırakıp salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.