25 milyonluk ihaleye katılım olmadı

25 milyonluk ihaleye katılım olmadı

 İl Özel İdare Müdürlüğü, D-100’den Tüpraş’a giden Petrol Caddesinin alt ve üst tarafında kalan toplam 16 bin 334 metrekare olan 2 parselden...

 

İl Özel İdare Müdürlüğü, D-100’den Tüpraş’a giden Petrol Caddesinin alt ve üst tarafında kalan toplam 16 bin 334 metrekare olan 2 parselden oluşan alanı ihaleye çıkartmıştı. 25 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan iki arsa için dün ihale gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres’in başkanlığında gerçekleştirilen ve encümen üyelerinin yer aldığı ihaleye katılım olmadı. 

İHALEYE KATILMADILAR
İhale ile ilgili olarak dosya alan iki firma Total ve Milangaz ise ihale saatinde İl Özel İdaresi’ne geldi ama ihaleye katılmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Total adına katılan Erdal Kurt ve Milangaz adına katılan İlhan Şenöz diğer firmaların katılmaması nedeniyle salona girmediklerini söyledi. İhale sonrasında kısa bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres’te katılım olmadığı için ihalenin gerçekleştirilemediğini söyledi. 

PAZARLIK YAPILACAK
Bundan sonra 15 günlük pazarlık süresinin başladığını söyleyen Burhan Eres, “Eğer bizim şartlarımıza göre alıcı çıkarsa gerekli pazarlığı yapar satışı gerçekleştiririz” dedi. Tüpraş, Milangaz, Petrol Ofisi, Shell-Turcas, BP Gaz, Total Gaz, Ocak Gaz, Bizimgaz ve Nato Boru Hattı’na ait boruların geçtiği arsalar için firmaların pazarlık yoluna giderek alımı gerçekleştirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.