25 bin nüfuslu mahallenin sağlık merkezi yok

25 bin nüfuslu mahallenin sağlık merkezi yok

 25 bin nüfusla Darıca’nın en büyük mahallelerinden olan Osmangazi Mahallesi halkının en büyük ihtiyaçlarından biri sağlık sorunu. Mahalle halkı,...

 

25 bin nüfusla Darıca’nın en büyük mahallelerinden olan Osmangazi Mahallesi halkının en büyük ihtiyaçlarından biri sağlık sorunu. Mahalle halkı, sağlık sorunlarını başka mahallelerin Aile Sağlık Merkezlerinde çözmeye çalışırken, 25 bin nüfusluk mahallede Aile Sağlık Merkezi’nin olmaması ise çevre halkını üzüyor. 


ESKİ BİLGİ EVİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ OLMALI

Darıca Belediyesi bilgi evinin yeni yerine taşınmasının ardından boşlan eski yerin, Aile Sağlık Merkezi olmasını isteyen Osmangazililer, bu konuda Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’tan destek istedi. Emek Mahallesi Alemdar Aile Sağlık Merkezi’nin açılış törenine katılan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Darıca’ya bir aile sağlık merkezinin daha yapılacağının sözünü vermişti. Osmangazili vatandaşlar ise o sözün kendi mahallelerinde tutulması önerisinde bulundu.

KENAN MUHTAR ‘ACİL’ DEDİ

 

Görüşlerine başvurduğumuz Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş ise mahalledeki en büyük sorunun sağlık olduğunu dile getirerek, “Mahallemizde başlıca sorun Aile Sağlık Merkezinin olmaması. Osmangazi’deki vatandaşlarımız, sağlık sorunlarını çözmek için ya Emek Mahallesine ya da Nenehatun Mahallesi’ndeki Aile Sağlık Merkezlerine gidiyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, buraya bir aile sağlık merkezi kazandırmaları” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.