22 kişi karantina ihlali yaptı!

22 kişi karantina ihlali yaptı!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında, il genelinde son bir haftada yapılan denetim ve kontrollerde tam 22 kişi karantina ihlali yaptı. Bu kişilerin 20’sine idari, 2’sine ise adli işlem uygulandı.

 Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli genelinde denetim ve kontroller hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli Valiliği tarafından her hafta düzenli olarak yapılan yazılı açıklama ile il genelinde gerçekleştirilen denetim ve kontrollerin yanı sıra,  verilen hizmetlere ait rakamlar kamuoyu ile paylaşılıyor.  Valiliğin 17 Ocak ile 23 Ocak arasında gerçekleştirilen denetim ve kontrollere ait açıkladığı rakamlarda, uzun süreden bu yana 5 veya 10 kişiyi geçmeyen karantina ihlalindeki artış oldu. Yapılan açıklamaya göre Kocaeli’nde son bir haftada 22 kişi zorunlu karantina yasağını ihlal etti. Bu kişilerden 20’sine idari, 2’sine ise adli işlem uygulandı. 

 

10 BİN 739 KİŞİYE EVDE BAKIM VE SAĞLIK HİZMETİ

Öte yandan Kocaeli’nde son bir haftada Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 3 bin 409 kişinin talebinin karşılandığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 10 bin 739 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği ifade edildi. Ayrıca 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinde gelen 95 talepte yerine getirildi.  

 

72 BİN 907 KİŞİYE KİMLİK SORGULAMASI

COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yerinin denetlendiği ve bu iş yerlerinden tedbirlere uymadığı tespit edilen 2 iş yerine idari işlem uygulandığı öğrenildi. Ayrıca, Emniyet ve Jandarma birimlerince 36 bin 643 aracın kontrol edildiği ve toplam 72 bin 907 kişiye kimlik sorgulaması yapıldığı öğrenildi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.