2024 İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman? Giriş Belgeleri ve Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?"

2024 İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman? Giriş Belgeleri ve Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?"

Her yıl binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2024 için hazırlıklar tamamlandı. Öğrenciler ve veliler, sınav tarihleri, giriş belgeleri ve sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda merak içinde. İşte 2024 İOKBS hakkında merak edilen tüm detaylar:

İOKBS 2024 Sınav Tarihi ve Saati
2024 yılı İOKBS, 21 Nisan Pazar günü Türkiye genelinde saat 10.00'da başlayacak. Sınav, farklı sınıf seviyelerine göre değişkenlik gösteren soru sayısı ve süre ile uygulanacak. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri 80 soruyu 100 dakikada çözecekler, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ise 100 soruyu 120 dakika içinde yanıtlayacaklar.

İOKBS Sınav Giriş Belgeleri
Sınav giriş belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi www.meb.gov.tr adresinden sınav tarihinden en az 7 gün önce yayımlanacak. Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgelerini bu site üzerinden edinebilecekler.

İOKBS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek. Öğrenciler ve veliler, sonuçları bu tarihte sorgulayabilecekler.

İOKBS Sınav Konuları ve Gündemi
Sınavda öğrencilere, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen müfredat dahilinde sorular yöneltiliyor. Özellikle Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarındaki temel kazanımlar değerlendirilecek.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.