2024 İkinci Ara Tatil Tarihleri Açıklandı: Öğrencilerin Merakla Beklediği Tatil Günleri Belli Oldu!

2024 İkinci Ara Tatil Tarihleri Açıklandı: Öğrencilerin Merakla Beklediği Tatil Günleri Belli Oldu!

Eğitim gündeminin en çok merak edilen konularından biri olan 2024 yılının ikinci ara tatil tarihleri nihayet açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenci ve ebeveynin beklediği haberi verdi. Derslerden ve sınav stresinden bir süreliğine uzaklaşacak olan öğrenciler için dinlenme ve enerji toplama zamanı geliyor. Peki, 2024 ikinci ara tatil ne zaman başlayacak ve öğrencileri kaç gün sürecek bir mola bekliyor?

2024 İkinci Ara Tatil Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi ile birlikte öğrencilerin ve ebeveynlerin sabırsızlıkla beklediği ikinci ara tatil tarihleri de netlik kazandı. İlkbaharın tadını çıkaracak öğrenciler için ara tatil, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ara Tatil Süresi Ne Kadar Olacak?

Öğrenciler, MEB tarafından belirlenen takvim doğrultusunda 9 gün sürecek bir ara tatilin keyfini çıkaracak. Bu dönem, Ramazan Bayramı ile birleşince, 8-9 Nisan'ın bayram tatiliyle eklenmesi sonucu öğrenciler 6-14 Nisan tarihleri arasında tatil yapma fırsatı bulacaklar. Bu durum, hem öğrencilere hem de ailelerine dinlenmek ve kaliteli zaman geçirmek için ekstra bir fırsat sunuyor.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat 2024'te başlamıştı ve 14 Haziran 2024'te sona erecek. Öğrenciler, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü itibariyle yaz tatiline adım atacaklar.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.