2023’e gitmek için 2011’e gerilemeli

2023’e gitmek için 2011’e gerilemeli

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı Serap Çakır, Türkiye’nin 2023 dâhil her tür hedefine ulaşması için, “Ok yay” ilişkisi kurdu: “Bayram günleri kutlamalarında eskiye dönmeliyiz.

29 Ekim 2011…AKP tipi “Yeni Türkiye”de ilk bayram kısıtlaması Van depremi gerekçesiyle yapılırken o günün akşamı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zafer Çağlayan’ın oğlunun nikahına şahitlik yaptı

** Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı Serap Çakır, Türkiye’nin 2023 dâhil her tür hedefine ulaşması için, “Ok yay” ilişkisi kurdu: “Bayram günleri kutlamalarında eskiye dönmeliyiz.

 

 

Tarih: 29 Ekim 2011.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bir genelge yayımlayarak Van Depremi dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyon faaliyetlerinin iptal edilmesini istedi ve kutlamalar yapılmadı. Ancak aynı gün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlunun nikâh törenine katıldı ve nikah şahitliği yaptı. (Basından)

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı Serap Çakır’ı “ Hava ‘kurşun’ gibi ağır”da bir Cumhuriyet Bayramı arifesinde ağırladık:  “29 Ekim, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bizlere kazandırılan, hediye edilen, ülkemizi bize hediye ettiği tarih. O güne kadar verilen mücadeleler ve savaşlar, yapılmış, her şey tamamlanmış ve Cumhuriyet’in ilan edilerek hediye edildiği bir gün. Çok minnettarız. Bugün bu ülkede bu kadar rahat ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak o gün verilen mücadeleler sayesindedir. Bunların kıymetini bilmemiz gerekir.

DÜNYADA TÜRKLER SIĞINMACI GİBİ

Nice dünyadaki değişik ülkelerdeki Türkler sığınmacı gibi. Ülkeleri, devletleri bile yok. Eziyet altında yaşam sürdürmeye çalışırken bizler Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülke uğruna canlarını veren şehitlerimiz sayesinde bu güzel ülkenin tadını çıkartmaya çalışıyoruz. Ne kadar minnettar olsak azdır.

DAHA COŞKULU DAHA MİLLİ KUTLAMALIYIZ

Kıymetini herkesin bilmesi gerektiğine inanıyorum. Günümüzde ne kadar Atatürk, laiklik karşıtlığı yapan olsa da gerçek tarih bilimiyle uğraşanlar da minnettar Atatürk ve silah arkadaşlarına. İyi ki bize bu ülkeyi emanet etmişler diyorum. Bayramların da daha coşkulu, milliyetçi, milli bir şekilde ülkemize yakışır şekilde kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Son yıllarda maalesef bir şeyler öne sürülerek eski tarz bayram kutlamaları ortadan kalktı. Bunların da eskiye dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar bizim milli günlerimiz.”

ciftci-2.jpg

 

ÇİFTÇİ KIZIYIM: Serap Çakır’a Çakır Ailesi’nin Darıca’daki, geniş bahçeye sahip ikametlerinde konuk olduk. Çim biçme makinesini zaman zaman kullandığını belirten Serap Çakır, “Babam Samsun’da bir dönem çiftçilik de yaptı. Bu alışkanlıklar oradan” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.