2022 yılı okulda diyabet eğitimleri başladı

2022 yılı okulda diyabet eğitimleri başladı

Kocaeli genelinde özellikle diyabetli öğrencilerin bulunduğu okullar başta olmak üzere tüm okullarda diyabet ve ilişkili olduğu obezite, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi konularında "Diyabet ve Sağlıklı Beslenme" eğitimleri başladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Okulda Diyabet Programı" 2022 yılı eğitimleri çevrimiçi olarak başlatıldı. Diyabetli öğrencinin çevresel desteklerine doğru davranış şekillerini öğretmek, bu konuda bilgi ve becerileri geliştirmek ve hastalıkla doğrudan bağlantılı olan sağlıklı beslenmeyi sağlamak amacıyla verilen eğitimler Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyabet Hemşiresi Zeynep Dabak ve Diyetisyen Müge Çınar tarafından verildi.

 

BİLGİLENDİRME SUNUMLARI PAYLAŞILDI

Okul Müdürleri, öğretmen, memur, yardımcı personel, kantin çalışanları ve İlçe Sağlık Müdürlükleri eğitimcilerinin katılımı ile yapılan Okulda Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi çevrimiçi olarak eğitim verildi. Diyabet konusunda bilinçli olmanın, diyabetli çocuğun hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra okulda gelişebilecek ağır hipoglisemi, hiperglisemi ve diyabetik ketoasidoz gibi komplikasyonları önlemenin hedeflendiği eğitimde öğretmenler tarafından velilere verilebilecek bilgilendirme sunumları paylaşıldı. Diyabetli çocukların okul yaşamı boyunca sağlıklarının korunması ve kendilerini güvende hissetmeleri için İl genelinde yapılan eğitimler pandemi kurallarına uygun olarak çevrimiçi ve yüz yüze olarak yıl boyunca devam edecek.

 

manset-2-178.jpg

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.