2021’e grevde girecekler

2021’e grevde girecekler

Baldur Süspansiyon’da önceki cuma günü başlayan grev ilk haftasını doldurmak üzere. İki vardiya halinde, 7/24 grevde olan işçiler, 2021 yılını da grev çadırında karşılayacak

yilbasi.jpg

 

BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu yüzde 100 İspanyol sermayeli Baldur Süspansiyon’da bugün grevde altıncı gün. 115 işçi iki vardiya halinde dönüşümlü olarak 7/24 sürdürdükleri grevde 2021’i de yarın akşam grev çadırında karşılayacak.

TELKİNLER EVDE KALMAYA YETMİYOR

 

ates.jpg

Evrensel Gazetesi’nden Şerif Karataş’a göre;  “Türkiye ve dünyada pandeminin yarattığı tahribat artarak sürüyor. ‘Alınan’ ve ‘alınmayan’ önlemler ise pandemide yaşananların sınıfsal sonuçlarını bir kez daha ortaya koydu. Pandemi etkisini artırırken, diğer yandan da yoksulluk ve açlık salgını da beraberinde yayılıyor.

11-021.jpg

Bunu görmek için işçi havzalarına gitmeniz kafi… Hayatın, sözüm ona alınan ‘tedbirlerin’ ve yetkililerin telkinlerinin ‘Evde kalmaya’ yetmediğini görüyorsunuz. Bunun için mücadele gerekiyor. Zira bugünlerde süren bir grev var: Baldur grevi.”

 

MESAİLERLE BİRLİKTE: 2 BİN 800 LİRA

 

13-011.jpg

Yine aynı haberden… Grevdeki işçilerin talebi basit: İnsanca yaşamak. Yıllarca sendikalaşma mücadelesi vermelerinin de, pandemi koşullarında greve çıkmalarının da sebebi bu. Ertuğrul Cengiz bir Baldur işçisi. Daha iyi şartlarda çalışmak için sendikaya üye olduğunu belirtiyor. Çalışma saatlerinin keyfi bir şekilde düzenlendiğini söyleyen Cengiz, günde ortalama 10 saat çalıştıklarını söylüyor. Bu tempoya rağmen fabrikada en yüksek işçi maaşı ise fazla mesailerle birlikte 2 bin 800 lira...

AYDA 50 KİŞİ GELİYOR

48’İ DAYANAMAYIP GİDİYOR

 

1-317.jpg

Salih Kaymaz ise ilk önce patronların kendilerini başka bir sendikaya üye yaptığı bilgisini veriyor. Gelen bu sendikayla beraber herhangi bir olumlu gelişme yaşanmaması üzerine Birleşik Metal-İş’e üye olduklarını söylüyor. Saymaz, şunları söylüyor: “Örneğin ayda 50 kişi geliyor işçi olarak, ama bir ay sonra 2 işçi kalıyor ya da kalmıyor. Dayanamıyor işçiler. Burada 6 yıl içeride çalışsan kanser olursun. Ben de işi de bırakmayı düşünüyordum.

SONUNA KADAR DİRENECEĞİM

 

2-777.jpg

Daha iyi çalışma koşulları için sendikaya üye oldum. Kim istemez ki daha iyi şartlarda yaşamayı. İnsanları burada prim verme vaadiyle kandırıyorlar. Ama günü geldiğinde primi vermiyorlar, kesiyorlar. Zaten devlet benden vergi kesiyor. 114 işçi vardı. Yüzde 90’ı dışarıda. Sonuna kadar direneceğim. Kabul edecekler. Şartlar düzelsin diye greve çıktık.”

**

 

AA’SI, DHA’SI, İHA’SI TRT’Sİ… FARK ETMİYOR

 

“Yeni” Türkiye’nin ajans

gündeminde grev yok!

 

7-153.jpg

 

Türkiye, 2002 sonrası esaslı bir değişime girdi. AKP İktidarı bunu, “Yeni” Türkiye diye tanımlıyor..

 

16-004.jpg

“Eski” Türkiye’de Gebze Bölgesi’nde sendika farkı gözetmeksizin herhangi bir fabrikada greve çıkılacaksa haber ajanslarının gündeminde, hatta abonelerine duyurduğu gün içi haber takip çizelgelerinde illakin yer alırdı. “Yeni” Türkiye’de yok.

Baldur grevinin başlangıcını bölgemizde de muhabiri olan haber ajansları ve kanallarının hiçbiri takip etmedi. Zira gündemine dahi almadı.

Çok sayıda emek yanlısı televizyon kanalı ise grevi canlı yayınla da izleyicilerine aktarmaya çalıştı.

 

10-040.jpg

 

Gebze Sendikalar Birliği’nden

hep destek tam destek

 

14-011.jpg

 

Gebze Sendikalar Birliği bileşeni sendikalar, birbirlerinin grev ve direnişlerine verdikleri destekle takdir topluyor. Baldur’da grevin başladığı gün GSB sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ve Öz Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç ile birlikte Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal da Baldur önündeydi.

ferdi-gulkirmizi.jpg

Grevdeki işçileri Petrol-İş Gebze işyeri temsilcilerinden Ferdi Gülkırmızı ve arkadaşları da ziyaret etti.

 

15-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.