“2002’de emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydı”

“2002’de emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydı”

TBMM Genel Kurulda konuşan Dem Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu iktidar olduğu sürece emeklilerin durumunun düzelmeyeceğini söyledi.

Emeklilere seslenen Gergerlioğlu, “16 milyona yakın emeklinin çoğu neden açlık sınırının altında yaşıyor, maaşları neden 10 bin lira ve civarında? Çünkü Ak Parti-MHP, Cumhur, zulüm, çıkar, suç ortaklığı devam ediyor. Ey 16 milyon emekli, sana sesleniyorum: Bu ortaklık devam ettiği müddetçe durumun düzelmez. Buradan istediğimiz kadar “Emeklinin maaşını yükselt.” deriz ama bu iktidar, bu ittifak hayatta olduğu için, zengini daha zengin, fakiri daha fakir olacaktır. Bu ittifak ayakta olduğu için senin durumun düzelmez emekli, bunu çok iyi bil. Biz burada bu iktidara binlerce defa dedik ki: “Emeklinin durumu perişan; aç, sefil, ikinci bir işte çalışıyor.” Bize cevap veremediler. Dedikleri en çok ne oluyor biliyor musunuz? “Ekmek bulamıyorlar.” diyoruz, “Ekmek bulamıyorlarsa ıstakoz yesin.” diyorlar; bu mahiyette bir kafaları var; anlamıyorlar, bilmiyorlar, hissetmiyorlar.” şekline konuştu.

EMEKLİNİN DURUMU FELAKET

Ak Parti iktidarının başladığı 2002 yılında emeklilerin asgari ücretin 1,5 katına yakın bir maaş aldığını belirten Gergerlioğlu, “Şu anda emekliler asgari ücretin neredeyse yarısına yakın bir maaş alıyorlar. Bunu inkâr edebilir misiniz? İnkâr edemezsiniz. Emeklinin durumu felaket. Ben bunu tüm emeklilere söylüyorum: Bu iktidara oy vermekten vazgeçin kardeşim, sizi daha da kötü bir yere götürecek.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.