2 bin 700 okul servisi sürücüsü eğitime alındı

2 bin 700 okul servisi sürücüsü eğitime alındı

Kocaeli Valiliği öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü 12 ilçede 36 bin öğrenciyi özel ve kamu okullarına taşıyacak olan 2 bin 700 sürücüye eğitim vermeye başladı.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı başlamadan İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul servislerinin sürücülerine eğitim vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl Gebze’de yaşanan servis kazasının ardından bu yıl eğitimler hem öne alındı, hem de kapsamı genişletildi. Her yıl ekim ve kasım aylarında verilen eğitim bu yıl erkene alınarak ağustos, eylül ve ekim aylarında verilmeye başlandı. Bu yıl yaklaşık 2 bin 700 sürücüye eğitim verecek olan Milli Eğitim, eğitimleri 12 ilçede eş zamanlı yapmaya başladı.

 

3 KURUM BİRLİKTE ÇALIŞACAK

12 ilçede başlayan eğitimlerde eğitimleri ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim sorumlusu, İlçe Emniyet Trafik Denetim polis memuru, İlçe Jandarma Jandarma Trafik Timinden görevlisi, bir rehber öğretmen ve 2 okul müdürü olmak üzere 6 ile 8 arasında değişen personel ile veriliyor. Bu yıl yaklaşık 36 bin öğrenciyi taşıyacak olan 2 bin özel ve kamu okullarının servis sürücülerine eğitilecek.

 

EĞİTİM VERİLECEK KONULAR

Eğitim kapsamında sürücülere taşıma yolu ile eğitime erişim yönetmeliği, öğrenci taşıma uygulama ve esasları, taşıma güzergâhları, öğrenci taşıma yükümlülükleri, yaş ve engel grupları itibariyle öğrenci, kursiyer, veli davranış modelleri, etkili iletişim modelleri, araç sürücüsünün olumsuz örnek teşkil edecek davranışları ile ilgili 3 saatlik eğitim verilecek. Aynı zamanda Karayolları Trafik Kanunu, okul araç hizmet yönetmeliği, trafik işaretleri, seyir halinde uyulması gereken kurallar, durma ve duraklamada dikkat edilecek konular, aşırı hız, yakın takip, şerit izleme, öğrencilerin servise binişte dikkat edilmesi gereken kurallar, olası kaza sırasında uyulması gereken kurallarla ilgili 3 saat eğitim verilecek.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.