1968 kuşağı bedel  ödemiş Dev-Yol’cu

1968 kuşağı bedel ödemiş Dev-Yol’cu

7 çocuklu merhume ve merhum Fatma – Recep Kadı çiftinin oğlu olarak 1955 yılında Trabzon’un Maçka İlçesi’ne bağlı Yukarıköy’de dünyaya geldi.

Lise mezunu olan İsmail Kadı, 1968 kuşağı solcular arasında, Dev-Yol’cu olarak yer edindi. 1980 darbesi döneminde 5 yıl boyunca tutuklu yargılandı.

Tutukluluğu sonrası Gebze’ye yerleşti. Kendisiyle aynı gelenekten gelen merhum Ragıp Demirkol ile birlikte 2000 yılına kadar Demokrat Gebze Gazetesi’ni yayınladı. İkilinin yolu bu yıl içinde ayrıldı. Aynı yıl Gebze Haber Gazetesi’ni yayınlamaya başladı. Gebze Gazetesi’nin sahibi AKP’li İsmail Kahraman, ‘Gebze’nin isim hakkı bende’ deyip yargıya başvurdu. Gazetenin ismi Yeni Haber’e dönüştü ama hep Gebze Haber olarak anıldı.

İsmail Kadı, 1992 yılında Şenel Karataş Kadı ile dünya evine girdi. Adanalı Karataşlar’ın damadı olarak da anılmaya başlandı.

1980 sonrası aktif siyaseti bir dönem SHP, bir dönem ÖDP’de sürdüren Kadı, CHP Gebze İlçe Örgütü üyesiydi. Her üç partide de hep üye olarak yer aldı. Delegelik hariç vasfı, herhangi bir yere adaylığı olmadı.

 

Barbaros Tantan ve Mustafa Bağdiken’in başkanlıkları döneminde Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeliği yaptı. Eşi Şenel Kadı ile birlikte ÇYDD Gebze Şubesi’nin önde gelen destekçi ve bağışçılarındandı. Gebze’de kültür sanat alanında faaliyet gösteren BİLKAR’a da önemli desteklerde bulunurken hemen her etkinliğine gazeteci kotası olmasına karşın, bedeliyle biletini alarak katıldı.

Gebze’de şubeye dönüşen Eğitim-İş’in kurucularından Sinan Kol’un dayısı, halen İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı’nın amcasıydı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.