1946 ruhuyuz der misiniz? “Demem!”

1946 ruhuyuz der misiniz? “Demem!”

DYP Çayırova İlçe'nin kongresinde başkanlığa seçilen Gebze yerel eşrafından Gürhan Yüksel başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Kongre sonrası sorularımızı yanıtlayan Yüksel, “46 ruhunun temsilciyiz der misiniz” sorusunu, "Hayır demem" diye yanıtladı

dyp-sandik.jpg

** DP ve AP’nin siyasi mirasçısı olarak 1983’te kurulup 26 Mayıs 2007’de DP’nin kurulmasıyla kapanan, hemen bir gün sonra yeniden kurulan DYP’nin 15 gün önce kurulan Çayırova İlçe Teşkilatı’nda kongreye gidildi

 

** Kongrede seçime Gebze yerel eşrafından Gürhan Yüksel başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Kongre sonrası sorularımızı yanıtlayan Yüksel, “46 ruhunun temsilciyiz der misiniz” sorusunu, “Hayır demem” diye yanıtladı

 

Haber: Filiz OCAK - Aktan USLU 

 

Demokrat Parti (1)7 Ocak 1946'da kurulan, kurulduğu yıl yapılan seçimlerde azınlıkta kalıp 4 yıl sonra yapılan seçimlerde (14 Mayıs 1950) 27 yıllık tek parti dönemini sona erdiren Türk siyasi partisi. Sırasıyla 1950, 1954 ve 1957 kazanmış ve 10 yıl boyunca (1950-1960) iktidar olmuştur. Demokrat Parti, 27 Mayıs 1960 Askeri Müdahalesi ile iktidardan düşürülmüş ve 29 Eylül 1960'ta kapatılmıştır. Demokrat Parti'nin kısa adı DP'dir.

 

Doğru Yol Partisi (1), Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nin siyasi mirasçısı olduğu kabul edilen eski siyasal parti. 1983 yılında, 12 Eylül Darbesi'nde kapatılan Adalet Partisi'nin devamı olarak kurulan DYP'nin, 2007 yılında adının Demokrat Parti olarak değiştirilmesiyle hukuki varlığı sona ermiştir. (Kaynak: Vikipedi)

 

Demokrat Parti, (2) 27 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "DP" şeklindedir. Simgesi kırattır. TBMM'de 2 milletvekili ile temsil edilmektedir. (Kaynak: Vikipedi)

 

Doğru Yol Partisi (2) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın (https://www.yargitaycb.gov.tr/icerik/1119) sitesinde yer alan bilgiye göre 28 Mayıs 2007’de Çetin Özaçıkgöz genel başkanlığında kuruldu.

 

TANSU ÇİLLER DÖNÜYOR MU?

 

Pasifize konumuna karşın varlığını sürdürdü. Eski Başbakan ve eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in bu yılın mart ayında siyasete yeniden döneceğine dair kimi haber ve yorumların ardından yeniden hareketlendi.  

 

dyp-yonetim.jpg

Türkiye’nin dört bir yanında il, ilçe teşkilatlarında kongreler hızlanırken onlardan biri de önceki cumartesi günü henüz 15 gün önce kurulan DYP Çayırova İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşti. İlçe başkanlığına Gürhan Yüksel seçildi.

 

https://l24.im/wEojh

 

 

dyp-kadinlar.jpg 

Başkan Çelik kongre sonrası arkadaşlarımız Aktan Uslu ve Filiz Ocak’ın sorularını yanıtladı:

 

-        Doğru Yol Partisi öncesi herhangi bir parti üyeliğiniz oldu mu?

 

-        Şu anda da DYP Çayırova İlçe Başkanıyım. Doğru Yol Partisi olarak, Çayırova için geldik. Çayırova’yı güzelleştirmek ve bütün imkansızlıkları imkân olarak geri getirmek üzere bu partiye geçtik.

 

-        Teşkilatınız; Çayırova’nın neresinde olacak?  

 

-        Çayırova’nın merkezi bir yerinde teşkilat binamızı açmayı düşünüyoruz.

 

-        DYP için, bir geleneğin partisi diyebilir miyiz?

 

-        Yok, yine Doğru Yol Partisi olarak geldik. Bunu mecazi anlamda söylüyorum. Ya da evet; gelenek olarak geçmişten beri Doğru Yolcuyuz. Çayırova’nın ilçe başkanlığı şimdi bana nasip oldu. Bu görevimi gururla yürütmeye çalışacağım.

 

dyp-kapak-foto.jpg

 

-        Siyaseti merkeze alacak olursak DYP, Çayırova’da ne tarz bir siyaset uygulayacak?

 

-        Merkez sağ bir parti olduğumuzdan bütün aksaklıkları düzeltmek üzere çalışacağız. Geride yapılan bütün yanlışlıkları yapmamak üzere ve o yanlışları düzeltmek üzere çalışacağız Doğru Yol Partisi İlçe Başkanlığı olarak.

 

-        ‘46 ruhunun temsilciyiz’ der misiniz? 

 

 

 

 

 

 

**

 

ÇAYIROVA BELEDİYESİ’NİN KALDIRIMLARI ENGELLİLERE ELVERİŞSİZ

 

Büyükşehir’in üst geçitte

engelli asansörü çalışmıyor

 

 

-        Çayırova’da ne tür yanlışlıklar gördünüz?

 

-        Öncelikle bizim (E5 / Çayırova Sapağı’nda) Büyükşehir’in yaptığı üstgeçitte engelli asansörleri ve merdivenleri haftada dört gün çalışmıyor. Bunu sonlandırmaya çalışacağım. Çayırova’da temizlik sıkıntılı. Kaldırımlar engelliler için uygun değil. Bunlarla ilgili güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Park ve bahçeler üzerine çalışmak istiyoruz. Yaşlı insanlara yardım etmek istiyoruz. Elimizden geldiği kadar bir ödenek çıkarmaya çalışacağız, bakımını üstleneceğiz. Bu gibi şeylerle, hizmete geleceğiz. 

 

dyp-ustgecit-001.jpg

 

-        Bizce; ilçe gündemi en iyi Çayırova Belediye Meclisi hatta Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi takip edilerek yakalanır. Katılıyorsanız, belediye meclislerini takip etmeyi düşünüyor musunuz?

 

-        Tabi ki tüm Çayırova’yı yöresel olarak takip etmeyi düşünüyoruz. Çünkü mecliste alınan kararlar, basına yansıyanları çok önemli. Hatta yanlış bulduğumuz kararlarda, o yanlıştan dönülmesi için, basını da zemin olarak değerlendirip, o önergeleri geri dahi çektirebiliriz. Bu tür çalışmaları da planlıyoruz.

 

 

AYDA BİR YEREL BASINLA

BİR ARAYA GELECEĞİZ

 

-        Yerel basınla ne tür bir diyalog içinde olacaksınız? Mesela düzenli basın toplantılarınız olacak mı yoksa gündeme dair yazılı açıklamalarla, sosyal medyada kimi paylaşımlarla geçiştirecek misiniz?

 

-        Zaman zaman gündeme dair yazılı açıklamalarımız olacak ayda bir, çaylı kahvaltılı ikramla basın toplantısı düzenleyeceğiz. Gazetecilerin Çayırova’yı ve çevreyi biz siyasilerden daha iyi tanıyıp bildikleri kanaatindeyiz. Onlarında fikir ve önerilerini alarak, kendi fikirlerimizde yoğurarak gerek Çayırova gerekse iç içe olduğumuz Gebze halkına siyaset ayağından katkıda bulunmak amacındayız.

 

-        DYP Çayırova İlçe Teşkilatı’nın kadın ve gençlik kolları yapılanmaları olacak mı?   

 

-        Henüz çok yeni, 15 gün önce kurulmuş bir teşkilatız. İlk kongre için altı ay süre hakkımız vardı, erken kullandık. Kadın ve gençlik kollarımızı da oluşturacağız. O birimlerin başkanlarını da seçimle belirlemek amacındayız. Yapıları gereği başkanları İl Kadın ve İl Gençlik Kolları tarafından atanacak ama biz, üyelerin seçtiği başkanın atanmasını amaçlıyoruz.

 

-        Çayırovalılar’a ne söylemek istersiniz?

 

-        DYP olarak Çayırova insanlarına çok güzel bir ortam yaratmayı düşünüyoruz. Çayırova için varız.

 

-        Açıklamalarınız için teşekkür ederiz

 

-        Ben ilginiz için teşekkür ederim.

 

 

 

 **

Kimdir?

 

 

Eşi dava arkadaşı

Gazeteci babası

 

dyp-es.jpg

 

Gebze’nin yerel eşrafından olan Gürhan Yüksel, 1972 yılında Gebze’ye bağlı Yağcılar Köyü’nde dünyaya geldi. Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi mezunlarından. Esnaf, Çayırova’da nalbur işletiyor. Aynı zamanda siyaseten dava arkadaşı da olan, bu dönem ilçe yönetimine de seçilen Birsen Yüksel ile evli. Çift biri kız, biri gazeteci olmak üzere ikisi erkek, üç çocuk anne babası.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum