18 Mart’ta şehit yakınları  ve gazilere madalya verildi

18 Mart’ta şehit yakınları ve gazilere madalya verildi

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Kocaeli Valiliği şehit yakınlarına ve gazilere madalya ve övünç beraatı verdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası takdim edildi. Programa; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Milletvekili İlyas Şeker, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbayı, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir ve Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir katıldı.

ŞEHİT OLMAK İÇİN ÖNCELİKLE MÜSLÜMAN OLMAK GEREKİR

Tören öncesinde konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Bu millet Allah'ın yolundan yürümüş ve Allah'ın kelamın her şeyden üstte tutmuştur. Biz her gittiğimiz yere insanlığı vicdanlığı ve adaleti götürdük. İşgaller ya da mağlubiyetler sadece toprak kaybetmekle kalmaz sizin hayallerinizi de üzer. İşte böylesine bir hüzün yaşadık. Sonunda Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunu tamamladı. Şehit olmak için öncelikle Müslüman olmak gerekir. Allah yolunda ölenler ölü değil bilakis diridirler. Şehitler ölmez. Terör örgütleriyle ve onların yandaşlarıyla yan yana yürüyenlere diyorum ki: bu yoldan dönün. Aziz şehitlerimizin emanetleri var. Beni tehdit edenler bilsinler ki bir değil bin tane Seddar Yavuz onlara feda olsun" dedi.

MADALYA ALANLARIN İSİMLERİ ŞÖYLE:

 Şehit Volkan Tantürk adına babası İsmail Tantür,  Terör gazisi Nuri Kaya, Gazi Muzaffer Çetin, Gazi Yaşar Saral, Gazi Muhammet Alkır,  Şehit Emre Kaan Arlı adına babası Şaban Arlı.

09-(medium).jpg10-(medium)-001.jpg11-027.jpg08-(medium).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.