18 Karantina ihlali 7 iş yerine idari işlem

18 Karantina ihlali 7 iş yerine idari işlem

Kocaeli Valiliği tarafından son bir hafta içerisinden Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında verilen hizmetler ve gerçekleştirilen denetimlere ait rakamlar açıklandı.

Yapılan denetimlerde karantina ihlali yaptığı tespit edilen 18 kişi ve koronavirüs tedbirlerine uymayan 7 iş yeri hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

  Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli genelinde son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen denetim ve kontrollerin yanı sıra,  verilen hizmetlere ait rakamlar, Kocaeli Valiliği tarafından yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.  Yapılan açıklamada 16 ile 22 Kasım 2021 tarihleri arasında, Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 4 bin 640 kişinin talebi karşılandığı öğrenildi. Ayrıca, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 9 bin 410 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği, 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden,  yapılan 60 talebin yerine getirildiği ifade edildi.

 

18 KARANTİNA İHLALİ

Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde ise toplam 50 bin 803 araç kontrol edilirken, 65 bin 193 kişiye kimlik sorgulaması yapıldığı, bu denetimlerde ise zorunlu karantina yasağını ihlal eden 15 kişiye idari ve 3 kişiye de adli işlem yapıldığı belirtildi. Aynı zamanda COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yerinin, 10 bin 59 kez denetlendiği ve tedbirlere uymadığı tespit edilen 7 iş yerine idari işlem uygulandığı açıklandı.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.