“17,9 milyar TL tutarında projeler yapıldı”

“17,9 milyar TL tutarında projeler yapıldı”

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak Kocaeli’de yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kocaeli’de yapımı devam eden ve yapılacak olan proje ve hizmetlerden bahsetmek üzere TBMM Genel Kurulu’nda söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Üreten Kocaeli, 2021 yılında yaptığı toplam ihracatla İstanbul’dan sonra 2. sırada yerini aldı. Kocaeli’de üretimin ihtiyacı olan altyapı hizmetleri de hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılında 12 ilçemizde kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından eğitimden enerjiye, turizmden sağlığa, imalattan tarıma, ulaştırma ve haberleşmeden, sosyal ve iktisadi kamu hizmetlerine kadar toplam 17,9 milyar TL tutarında 550 proje üzerinde çalışmalar yapıldı. Yılı sonu itibarıyla 223 proje tamamlandı. 250 projenin yapımı devam ederken 22 proje ihale aşamasında olup, 55 proje üzerinde de çalışmalar devam etmektedir.

YAPILAN YATIRIMLAR

Hükümetimiz tarafından yapımı devam eden ve ihale aşamasında olan birkaç projeden bahsedecek olursak; 15×2 kilometrelik Gebze-Darıca metrosunun yapımı devam ediyor. Bu metro aynı zamanda; Marmaray Banliyö Hattına, Sabiha Gökçen Havaalanına bağlanacak. 59 km uzunluğundaki İzmit-Kandıra-Kaynarca bölünmüş yolun yapımı, Köseköy-Gebze arası 3. ve 4. Demiryolu Hattı Yapımı, Şehir Hastanesi Tramvay yolunun yapımı, Kocaeli Şehir Hastanesi, Çayırova ve Gölcük Devlet hastanelerinin yapımı, millet bahçeleri ve kentsel dönüşüm kapsamında konutların yapımı, Karamürsel İhsaniye Barajı İsale Hattı yapımı, okul ve resmi kurum binalarının yapımları gibi birçok proje devam ediyor. 87,4 km uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü- 3. Havaalanı kesiminde Hızlı Tren Hattı yapımına ait ihale çalışmaları, Kandıra toplulaştırma ihale çalışması devam ediyor. Derince Limanı otoyol bağlantısı yapımına ait ihale hazırlığı yapılıyor. Bu proje aynı zamanda, Körfez, İzmit ve Kartepe ilçelerimizi trafik yönüyle rahatlatarak çevre ve gürültü kirliliğini azaltacak.

“PROJE AŞAMASINDA OLANLAR”

 Proje aşamasında olan işlerden birkaçı ise şöyle; 65km uzunluğunda Yalova-Kocaeli Otoyolu proje yapımı; 20 km uzunluğunda Kandıra-Kefken karayolu proje yapımı, 1690 hektar tarım arazisinin sulanması ve 67 adet mahallenin içme suyunu karşılayacak olan Kocaeli Akmeşe Barajı Proje Yapımı, Kocaeli Kandıra Arıklar Göleti Tarımsal Sulaması 2. Kısım Proje Yapımı devam ediyor. Bu projeyle Kandıra ilçemizin Kanatlar, Esentepe, Özbeyli, Duraklı ve Kıncıllı mahallelerimizin 750 hektarlık tarım alanı sulanacak. Yarımca, Tütünçiftlik ve Bağırganlı balıkçı barınakları proje çalışmaları ve burada sayamadığım daha birçok projenin yapımı ve proje çalışmaları devam ediyor. Kocaeli’mize değer katacak 2022 yılında yapılacak tüm yatırımlarımızın şimdiden halkımıza, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.