17 bin işyeri 9 bin kez denetlendi

17 bin işyeri 9 bin kez denetlendi

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin iş yerinin 9 bin 248 kez denetlendiğini belirtildi.

Kocaeli Valiliği Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yapılan denetimler ve çalışmalarla ilgili olarak açıklamada bulunuldu. Valilikten yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile bizzat il valisi, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il/ilçe emniyet müdürleri, il/ilçe jandarma komutanlarının, kurum amirlerinin katılımı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerimizin katkı ve destekleriyle 26.07.2021- 01.08.2021 tarihleri arasında ilimiz genelinde gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerde; Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 6 bin 192 kişinin talebi karşılandı.

14 İŞYERİNE CEZA KESİLDİ

Zorunlu karantina yasağını ihlal eden 9 kişiye idari işlem yapıldı. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 7 bin 131 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildi.  COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin iş yeri, 9 bin 248 kez denetlenmiş, 14 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapıldı. 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 62 talep yerine getirildi.

112 BİN KİŞİ SORGULANDI

Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde toplam 51.523 araç kontrol edilirken, 112.643 şahıs sorgulandı. Valiliğimiz koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına harfiyen uymaları, Koronavirüs salgınına karşı en etkili silah olan AŞI’yı yaptırarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir” denildi.      

Haber: Abbas ÇAKAR

 

manset-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.