16 kişi karantina ihlali yaptı

16 kişi karantina ihlali yaptı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında, Kocaeli'de son bir haftada yapılan denetim ve kontrollere ait rakamlar, Kocaeli Valiliği tarafından açıklandı. Açıklamada, son bir haftada 16 kişinin karantina ihlali yaptığı, Covid-19 tedbirlerine uymadığı belirtildi

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli genelinde denetim ve kontroller hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli Valiliği tarafından, her hafta düzenli olarak yapılan yazılı açıklama ile Kocaeli genelinde gerçekleştirilen denetim ve kontrollerin yanı sıra, verilen hizmetlere ait rakamlar da kamuoyu ile paylaşılıyor.

 

16 KARANTİNA İHLALİ

Valiliğin 14 Şubat ile 20 Şubat arasında gerçekleştirilen denetim ve kontrollere ait açıkladığı rakamlarda ise, son 3 haftadan bu yana yükselen ve 5 ile 10 ‘lu rakamlardayken,  30 ile 40’lara ulaşan karantina ihlali yapan kişi sayısında düşüş olduğu gözlendi. Geçtiğimiz hafta 44’e ulaşan karantina ihlali sayısının bu hafta 16 olduğu görüldü.  Bunlardan 14’üne idari 2’sine ise adli işlem uygulandığı belirtildi.

 

9 BİN 579 KİŞİYE EVDE BAKIM VE SAĞLIK HİZMETİ

Öte yandan Kocaeli'nde son bir haftada Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 272 kişinin talebinin karşılandığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 9 bin 579 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği ifade edildi. Ayrıca 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinde gelen 56 talepte yerine getirildi.

 

70 BİN 386 KİŞİYE KİMLİK SORGULAMASI

COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yerinin denetlendiği ve bu iş yerlerinden tedbirlere uymadığı tespit edilen 4 iş yerine idari işlem uygulandığı öğrenildi. Ayrıca, Emniyet ve Jandarma birimlerince 49 bin 300 aracın kontrol edildiği ve toplam 70 bin 386 kişiye kimlik sorgulaması yapıldığı öğrenildi.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.