16 kilometrelik yüksek gerilim hattı geçecek

16 kilometrelik yüksek gerilim hattı geçecek

Yapımı devam eden Kandıra OSB için yüksek gerilim hattı inşa edilecek. 16 kilometre uzunluğundaki yüksek gerilim hattı ile ilgili halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından İzmit’ten Kandıra’ya kadar uzanan, 154 kV Kocaeli ve Kandıra Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) tesisi ve işletilmesi planlanıyor. Planlanan proje ile bölgenin enerji taleplerinin kesintisiz olarak karşılanması ve uzun vadede karşılaşılması muhtemel enerji darboğazının engellenmesi amaçlandığı ifade edildi. Proje kapsamında tesis edilecek hat toplam 16,54 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergahının tamamı İzmit ve Kandıra ilçeleri sınırları içerisinde yer alacak. Söz konusu yüksek gerilim hattı, mevcut İzmit TM'den başlayıp ihale aşamasında olan Kandıra OSB TM'ye bağlanarak enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamış olacak.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLECEK

Tesis edilecek hat boyunca 2 adet nihai direk, 20 adet durdurucu direk ve 25 adet taşıyıcı direk olmak üzere toplam 47 adet direğin inşa edilmesi planlanıyor. Direklerin isabet ettiği alanlarda yoğun olmak üzere, güzergâhın sağından ve solundan 25 metre olmak üzere toplam 50 metre genişliğindeki koridorda inşaat çalışmaları sürdürülecek. Toplam proje bedeli 27 milyon 404 bin 983 TL olarak belirlen proje ile ilgili “Halkın Katılım Toplantısı” düzenlenecek. 30 Mart günü yapılacak olan toplantı Çubukluosmaniye Mahalle Konağı’nda saat 10.00’da yapılacak.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.