1400 işçi 23 Ocak’ta greve çıkıyor

1400 işçi 23 Ocak’ta greve çıkıyor

BMİS ile MESS arasındaki ara dönem toplu sözleşme görüşmelerinde üç işletme için anlaşma sağlanamadı. Üçü Gebze bölgesinde altı fabrikadan 1400 işçi, 23 Ocak’ta greve çıkıyor

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS arasındaki ara dönem toplu sözleşme görüşmelerinde iki fabrikada anlaşma sağlanırken, anlaşma sağlanamayan işyerlerinde 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren greve çıkılıyor. Sabah 10.00’dan itibaren başlayacak grev kapsamında, Gebze Bölgesi’nden üç fabrika yer alıyor:

 

GREVE ÇIKILACAK İŞYERLERI

 

Schneider Enerji Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş.

TOSB Organize Sanayii Bölgesi 1. Cad. No:6 Çayırova-KOCAELİ

 

Grid Solutions Enerji Endüstrisi A.Ş

Barış Mah. Güney Yan Yol Cad. No: 320 Gebze-KOCAELİ

 

Hitachi Energy Turkey Elektrik Sanayi Anonim Şirketi

 

1. Esentepe Mah. Milangaz Cad. No.58 Kartal-İSTANBUL

2. OSB 2. Cad. No.16 Yukarı Dudullu/Ümraniye-İSTANBUL

3. İstasyon Mah. İbişağa Cad. No.2 Tuzla-İSTANBUL

4. Makine İhtisas OSB 15. Sok. No.8 Dilovası-KOCAELİ

 

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından, “Anlaşma sağlanamadı. MESS’te grev başlıyor” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

“MESS’E bağlı 5 işletme ile 6 Ekim 2022 tarihlerinde başlayan görüşmelerde anlaşma sağlanamamış ve bu nedenle 23 Ocak Pazartesi günü için grev uygulama kararı alınmıştı.

 

Bu hafta MESS’in çağrısı üzerine müzakereler yeniden başladı. Grev kararı alınan işletmelerden Schneider Elektrik ve Arıtaş Kriyojenik işyerleri ile görüşmelerde anlaşma sağlandı, ancak 3 işletme için anlaşma sağlanamadı.

 

Ardışık devam eden görüşmelerde diğer işletmelerden Grid Solutions Enerji, Schneider Enerji ve Hitachi Energy’de ise işveren sendikasının

teklifi yetersiz bulunarak reddedildi.

 

Bu nedenle, MESS’e üye Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji ve Hitachi işletmelerine bağlı altı fabrikadan bin 400 üyemiz 23 Ocak Pazartesi günü, tüm fabrikalarda saat 10.00’da greve çıkacak.

 

İktidarın uyguladığı çarpık ve tek yanlı ekonomik politikaların bedelini ne yazık ki her zaman olduğu gibi emekçiler ödemektedir. Bizler, yoksullaşmanın bu kadar arttığı ve ücretlerin gelirden aldığı payın hızla azaldığı bu gidişe dur demek için üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.

 

Bu durumda anlaşmazlığın çözümü için grev uygulaması kaçınılmaz olmuştur. Üyelerimizin ücretlerinde meydana gelen reel kayıplar, üretim ve verimlilik çıktılarıyla karşılaştırılamayacak ölçüdedir. Üyelerimizin talepleri haklı ve karşılanabilir düzeydedir.

 

Hükümeti grev erteleme kararına başvurmaması konusunda yine uyarıyoruz. Anayasa mahkemesi tarafından geçmişte defalarca mahkûm edilmiş erteleme kararları sendikamızın bu hakkı kullanmasına engel olmayacaktır. Sorunu Cumhurbaşkanı’nın yasaklama kararnamesiyle çözme beklentisinde olan işverenlere de yasağa rağmen greve çıktığımız ve 18 gün sürdürüp başarıyla sonuçlandırdığımız Bekaert grevini hatırlatmak isteriz.

Metal işçisi çalıştı, üretti ve işverenlere çok kazandırdı. Şimdi karşılığını istiyor.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.