14 bin öğrenci Bilgievlerinde eğitim aldı

14 bin öğrenci Bilgievlerinde eğitim aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievlerinde 2021 yılında toplam 14 bin 812 öğrenci ve 3 bin 166 veli hizmet aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievlerinde değerler eğitimi çalışmalarında Kılavuz Değerler Eğitimi Müfredatına (KIDEM) uygun olarak ders, etkinlik, atölye ve diğer faaliyetlerin içerikleri ile harmanlanarak yürütülüyor. Bu kapsamda değerler eğitimi dersi her sınıf düzeyine göre ayrı ayrı belirlenmiş Cömertlik, Sorumluluk, Dürüstlük, Birlikte Yaşam ve İşbirliği, Adalet vb. olmak üzere toplam 8 adet değer ile eğitim dönemi içinde uygulanıyor. Branş dersleri, atölye faaliyetleri ve sosyal etkinliklerde de belirlenen değerler çerçevesinde; eğitici, pekiştiren ve örneklendirmeleri içeren etkinlikler eğitmenlerin öncülüğünde öğrencilerle birlikte yapılıyor.

 

KULÜP VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Kulüp ve atölye etkinlikleri ile bilim, sanat ve teknoloji alanlarında öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine olanak sağlanırken, öğretmenlerin rehber olduğu ve öğrenci ile etkileşimin yüksek olduğu yazarlık, kodlama, satranç, dijital okuryazarlık ve akıl oyunları kulüpleri de ders programına dâhil edilerek uygulandı. Ayrıca 3D yazıcı, ebru, müzik, ahşap atölyeleri ise öğrencilere yüz yüze eğitim verdi. Kulüp ve atölye faaliyetleri kapsamında, 2021 yılında 9 bin 813 öğrenciye hizmet verildi. 

 

AİLELER İLE DÜZENLİ İLETİŞİM

LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavları, ortaokul öğrencilerine yönelik kazanım değerlendirme sınavları yapıldı. 2021 yılında toplam 9 bin 860 öğrenci değer eğitimi temelli bilgi destek programlarından faydalandı. LGS Hazırlık Çalışmaları kapsamında Bilgievlerinde eğitim gören 8.sınıf öğrencilerimize yönelik sınav hazırlığı programı uygulanırken ayrıca ders desteği, etütler, rehberlik çalışmaları, kaynak kitap ve deneme sınavları ile öğrenciler kapsamlı şekilde takip edildi. Aileler ile düzenli iletişim kurularak sınav sürecinin doğru şekilde yürütülmesine destek olunması sağlandı. 

 

REHBERLİK, PSİKO-EĞİTİM PROGRAMLARI

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin genel amaçları çerçevesinde; öğrencilerin eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde fayda sağlamaları amacıyla önleyici rehberlik, psiko-eğitim programları, sosyo-eğitim programları, seminer ve rehberlik saatleri gibi alanlarda rehberlik çalışmaları yürütüldü. Özellikle uzaktan eğitim sürecine kısa sürede adapte olması gereken LGS öğrencilerine yönelik rehberlik hizmeti uzaktan erişim araçlarıyla Kocaeli genelindeki tüm öğrencilerin randevu alarak yararlanabileceği bir hizmet haline geldi. 2021 yılında rehberlik hizmetlerine 2 bin 105 öğrenci ve bin 202 veli katılım gösterdi. 

 

YENİ YETENEKLERİN KEŞFEDİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaelili gençlerin hayallerine bir adım daha yaklaşması için çaba sarf ediyor. Teknoloji alanında öğrencilerimizin yeteneklerinin keşfedildiği, ihtiyaç duyulan önleyici ve geliştirici çalışmaların yapıldığı hizmetler öğrencilerin araştırma yapma, sorgulama ve derslerini pekiştirmelerine fırsat sunuldu. Dijital Okur Yazarlık çalışması ile öğrencilerimize karşılaşabilecekleri problemlere çözüm yolları öğretildi. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere destek vermek amacıyla bilişim sınıfları Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla EBA Destek Merkezi olarak hizmete sunuldu.  2021 yılı içerisinde 2 bin 339 öğrenci Bilgievlerinden bilişim hizmeti aldı.

 

bilgi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.