138 kişi boğulmaktan kurtarıldı

138 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Kocaeli'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan mavi bayraklı plajları yerli ve yabancı turistlerle dolarken, cankurtaranlar ise bir an olsun gözünü kırpmıyor. Bir haftada toplam 138 vatandaş boğulmaktan kurtarıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüttüğü projeyle vatandaşları boğulmaktan kurtarıyor. Vatandaşların güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için 2005 yılında Kocaeli sahillerinde başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti, 2008 yılına kadar bir bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, 2009 yılı itibariyle haftanın 7 günü hizmet vermeye başladı. KOSKEM ekipleri son bir yıl içinde bin 198 kişiyi, 2005 yılından bugüne kadar ise 14 bin 337 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

KOSKEM, başta Kandıra olmak üzere bu sezon 3 ilçede, 13 ayrı bölgede haftanın 7 günü 270 kişilik cankurtaranla görev yapıyor. Ekipler; Kandıra Cebeci, Kovanağzı, Kumcağız, Miço (Kadınlar Plajı), Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer, Ereğli Defne sahilinde, Darıca Sahili, Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajında mesai harcıyor.

CANKURTARAN OLMADAN ÖNCE ZORLU EĞİTİMDEN GEÇİLİYOR
Mavi bayrak kriterleri ve TSSF'nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personele, profesyonel eğitmenler tarafından havuz eğitimi veriliyor. Cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personeller ile gönüllülere bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri aldırılıyor. 2023 sezonu boyunca sahillerde 32 Kocaeli itfaiyesi, 25 gönüllü itfaiyeci, 36 AKUT, 10 DK9, 25 Uluslararası Arama Kurtarma, 15 Kocaeli Arama Kurtarma, 7 Kılavuz, 10 Kocaeli Yüzme Kulübü, 20 Mahalle Afet Gönüllüleri, 12 Mercan Yüzme Sporları Kulübü, 55 SAR Arama Kurtarma, 23 Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Kulübü olmak üzere toplamda 270 personel görev başında.

BİR HAFTADA 138 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI
Bir haftada Cebeci'den 44, Kovanağzı'ndan 10, Kumcağız'dan 36, Miço'dan 4, Kerpe'den 11, Seyrek'ten 4, Bağırganlı'dan 12, Karamürsel'den 7, Bayramoğlu'ndan 6, Darıca'dan 4 olmak üzere toplam 138 vatandaş boğulmaktan kurtarıldı.

"14 BİN 337 KİŞİNİN HAYATI KURTARILDI"
2005 yılından bu yana cankurtaranların görev başında olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "KOSKEM, sivil toplum örgütlerimizin birlikteliğinde Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi ile birlikte çalışmalar yürütüyor ve bu güne kadar 14 bin 337 kişinin hayatı kurtarıldı" dedi.

TUĞÇE YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.