12’sinde “Başardı…” demişlerdi.  15’inde “Çuvalladı…” dedirttik

12’sinde “Başardı…” demişlerdi. 15’inde “Çuvalladı…” dedirttik

AKP’nin hafta sonu gerçekleşen iki kongresinde de 12 Eylül’e tek değinen Başkan Büyükakın oldu ama Çayırova’da hatırlattı, Darıca’da pes geçti: “12 Eylül’de ‘Başardı bizim çocuklar’ demişlerdi. 15 Temmuz’da ‘Çuvalladı…’ dediler dedi

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, AKP İlçe Teşkilatları’nın Çayırova’da kongresinde tüm darbe ve darbe girişimlerini, “Unutmayacağız, unutturmayacağız” derken tarihi mevzuyu Darıca’da pas geçti.

HİÇ DEĞİNMEDİLER

AKP’nin Çayırova ve Darıca İlçe Teşkilatları’nın kongresi ülkemiz için dönüm noktalarından biri olarak da tanımlanabilir mahiyetteki, 12 Eylül askeri darbesinin 40’ncı yıldönümünün bir sonraki gününe denk geldi. Gerek Çayırova gerek Darıca’da gerçekleşen konuşmalarda Gebze Bölgesi’nin hiçbir AKP’li aktif siyasetçisi;

Bölgemizden Kocaeli Milletvekili seçilen Cemil Yaman; belediye başkanları  Muzaffer Bıyık (Darıca) ve Bünyamin Çiftçi (Çayırova); yeni ilçe başkanı Servet Günay (Çayırova) ve yeni dönemde de ilçe başkanı Avukat Ufuk Acay (Darıca), AKP Çayırova İlçe eski Başkanı Ekrem Karahan konuya değinmedi.

AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, üstelik kendisinden önce konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın Çayırova’daki konuşmasında değinmesine rağmen, her iki ilçede de hiç değinmedi.

ÖZDEMİR DEĞİNDİ. ÇAMLI KIYISINDAN GEÇTİ

 

Çayırova’da ayrıca AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Özdemir de konuya değinen konuk siyasetçi oldu. Darıca’nın konuğu AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı söze, “Ben sizleri selamlarken devrimci demiyorum, inkılapçı diyorum. Çünkü gönülleri alıyor, inkılapçı” deyince, dönemin solcuları Devrimci diye tanımlandığından 12 Eylül’e değineceği sanıldı ama sanılan olmadı.

“UNUTTURMAYACAĞIZ” DEMİŞTİ

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Çayırova’da 12 Eylül’ü hatırlattı. Ama konuşmasını 15 Temmuz’daki darbe girişimi dahil tüm darbeleri, “Unutmayacağız, unutturmayacağız” diye tanımladı. Buna karşın, Çayırova’da yerel AKP’li siyasetçi olarak tek başına mevzuu ettiği konuyu Darıca’da pas geçti.

12 EYLÜL 2010 ÖNCESİ TEK GÜNDEMDİ

AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın 12 Eylül askeri darbenin 40’ncı yıl + 1’nci gününde gerçekleşen kongresi 12 Eylül’e hiç değinilmeden tamamlandı. Oysa ki 12 Eylül 2010’daki “Türkiye anayasa değişikliği referandumu”nda paket olarak getirilen değişiklikler arasında, “12 Eylül’ün tüm sorumlularının yargılanması” vardı ve AKP’nin gündeminden hiç düşmemişti. Öte yandan Büyükakın, Çayırova’daki konuşmasının 12 Eylül detayında şunları kaydetti:

BAŞARDILARDAN ÇUVALLADILARA

 

“12 Eylül askeri darbesi olduğunda 12 yaşındaydım. Evinden alınanları gördüm. 2002’ye kadar 10 yılda bir Türkiye’ye ayar verenlerin, 12 Eylül darbesi sonrası ‘Başardı bizim çocuklar’ diyenler 15 Temmuz’dan sonra “Çuvalladı bizim çocuklar’ dedi. Yine 2002 öncesi Türkiye’ye ayar verildikten sonra şapkasını alıp gidenler vardı. Ama şimdi halktan aldığı güçle şapkasını alıp gitmeyen  bir Cumhurbaşkanımız var. ‘Bir dakika (one minute) diyen, ‘dünya beşten büyüktür’ diyen bir liderimiz var. Emperyalist güçlerin bölgemizdeki, Ortadoğu’daki katliamlarına müsaade etmediğimiz için Makron başta olmak üzere hepiniz düşmansınız. Ama bizler 15 Temmuz başta olmak üzere olanları unutmadık, unutturmayacağız.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.