127 milyonluk madeni yağ tesisi

127 milyonluk madeni yağ tesisi

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki ocak ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede Kocaeli’den onlarca firma yer aldı. Kocaeli’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Sanpet Petrokimya Anonim Şirketi oldu. Gebze’de faaliyet gösteren Sanpet, komple yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sanpet Petrokimya, yapacağı yatırım ile birlikte yılda 15 bin ton madeni yağ ve yılda bin ton gres yağı üretimi yapmayı planlıyor.

127 MİLYON DAHA

Firma, söz konusu proje için 122 milyon 138 bin 453 lira net yatırım yapacak. Şirket ithal makine ve teçhizat için ise 293 bin 457 dolar (5 milyon 633 bin TL) bütçe ayıracak. Böylelikle toplam yatırım 127 milyon lirayı bulacak. Yapılacak kapasite artışı projesi ile birlikte Sanpet Petrokimya'da toplamda 30 istihdam sağlanacak. Firma, söz konusu yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından " Gümrük vergisi muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 2 yıl, Vergi İndirimi yüzde 50, YKO Yüzde 15” talep etti ve kabul gördü.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.