12 kişi karantina ihlali yaptı!

12 kişi karantina ihlali yaptı!

Kocaeli Valiliği tarafından, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında son bir haftada verilen hizmet ve uygulanan denetimlere ait rakamlar açıklandı. Yapılan denetimlerde, 12 kişiye karantina ihlalinden ceza uygulandığı öğrenildi.

Kocaeli Valiliği tarafından, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, 20 ile 26 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılan denetim ve verilen hizmetlere ait rakamlar açıklandı. Yapılan açıklamada, son bir haftada Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 5 bin 677 kişinin talebi karşılandığı,  65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 9 bin 730 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği belirtildi.  Ayrıca 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinden, yapılan 51 talep yerine getirildiği öğrenildi.

 

12 KİŞİYE İŞLEM

Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde ise toplam 59 bin 894 araç kontrol edilirken, 63 bin 772 kişiye kimlik kontrolü yapıldı. Bu kontrollerde, zorunlu karantina yasağını ihlal eden 7 kişiye idari ve 5 kişiye de adli olmak üzere toplam 12 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.